Onderhoud aan je cv-ketel vergeten?


Een eigen woning komt altijd met veel onderhoud: je moet zorgen dat alles goed in de verf blijft staan, je moet de tuin onderhouden en binnenshuis is er ook altijd wel iets dat je aandacht vraagt. Niet alles heeft evenveel prioriteit terwijl andere zaken beter niet uitgesteld kunnen worden. Je cv-ketelonderhoud is een van deze dingen. Dit kun je beter niet uitstellen want houdt je ketel ermee op, dan kom je in de kou te zitten en daar ben je snel klaar mee. Vind jij het lastig om de onderhoudsbeurt op tijd in te plannen, kies dan voor een verzekering. Je kunt met Univé’s cv ketel onderhoud verzekering zorgen dat jouw ketel tijdig het onderhoud krijgt dat het nodig heeft. 

Met deze verzekering is je onderhoud geregeld 
Univé heeft een pakket verzekeringen in het leven geroepen onder de naam ‘Veilig Wonen’. Met dit pakket kun je veel onderhoudstaken uitbesteden aan de specialist tegen een aantrekkelijke maandpremie. Een van de onderdelen is een verzekering waarmee je een onderhoudscontract cv ketel afsluit. Het idee is simpel, maar zeer doeltreffend: je maakt een afspraak met een monteur die de huidige staat van je cv-ketel controleert en terugbrengt naar de basisconditie. Daarna begint je verzekering en zal de monteur tijdig een afspraak met je maken wanneer de ketel weer nagekeken moet worden. Je kunt kiezen voor een basisverzekering of een allriskverzekering. In het geval van de tweede optie kun je te allen tijde een beroep doen op een monteur en de materialen worden ook vergoed. 

Voorkom onveilige situaties
Je cv-ketel onderhouden is niet alleen belangrijk omdat je niet in de kou wilt komen te zitten, je moet ook voorkomen dat je gevaarlijke situaties krijgt. Een cv verbruikt gas en dat betekent dat er koolmonoxidevergiftiging kan optreden. Jaarlijks overlijdt een handvol mensen als gevolg van deze sluipmoordenaar. Voorkom dit dus door tijdig onderhoud uit te voeren aan je ketel. De monteur zal ook je leidingen bekijken om te zien of deze nog in goede staat zijn. Kapotte leidingen kunnen namelijk grote schade aan je woning veroorzaken. Door je cv-onderhoud te verzekeren, voorkom je dus niet alleen dat je in de kou komt te zitten, maar ook dat je grote risico’s afwendt. 

Smaakt dit naar meer? 
Wie eenmaal ervaren heeft hoe fijn het is om noodzakelijk onderhoud uit te besteden, zal blij zijn om te horen dat er meer mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook je dakgootonderhoud verzekeren. Je goten worden dan jaarlijks gereinigd door een specialist die zelf alle materialen meeneemt. Moet jouw schoorsteen ook geveegd worden? Geen probleem! Ook dit kun je uitbesteden door middel van een verzekering. Bekijk daarom de mogelijkheden even op de site van Univé. Hoe meer verzekeringen je neemt, hoe meer pakketkorting je kunt pakken.