Nieuwe badkamer? Waar let je op?

Is het tijd om de badkamer eens goed onder handen te nemen? Heerlijk! Nu kun je je hele badkamer aanpassen op jouw persoonlijke wensen. Er zijn enkele dingen waar je op moet letten wanneer je je badkamer gaat verbouwen. We nemen de drie belangrijkste dingen met je door.

 

wastafel badkamer realiseer je droomhuis

Bedenk welk sanitair je nodig hebt
Welke voorzieningen je precies nodig hebt, hangt af van je persoonlijke wensen. Woon je met een gezin? Dan is een dubbele wastafel handig. Met een dubbele wastafel hoef je nooit te vechten om de kraan en kun je tegelijk je tandenpoetsen met ieder een eigen wastafel. Daarnaast is het handig om voldoende opbergruimte te creëren, door gebruik te maken van ruime kolomkasten en een breed wastafelmeubel. Woon je alleen? Dan is een enkele wastafel voldoende. Daarnaast heb je aanzienlijk minder opbergruimte nodig wanneer je alleen woont.

Zet aanvullende wensen zoals een sunshower, stoomcabine of sauna ook vast op je lijst. Stel prioriteiten, want het moet natuurlijk wel passen.

wastafel badkamer realiseer je droomhuis

Inmeten en uittekenen
Nadat je een wensenlijst hebt gemaakt, wil je weten of al jouw wensen ook in je nieuwe badkamer passen. Meet allereerst je huidige sanitair goed in, zodat je goed in kaart kunt brengen hoeveel ruimte je precies beschikbaar hebt. Begin vervolgens met het uittekenen van de nieuwe badkamer. Speel met de positie van het sanitair en houd rekening met bijvoorbeeld de douchedeur. Bepaal vooraf welke kant deze op moet draaien, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Zorg dat je goed weet hoe alle leidingen in de huidige badkamer lopen. Zo kun je goed bepalen of er leidingen omgelegd moeten worden of dat de situatie kan blijven zoals hij is.

badkamer toilet realiseer je droomhuis

Leidingen en elektra
Heb je in je huidige badkamer een staand toilet en wil je graag een hangtoilet? Houd er dan rekening mee dat de afvoer verplaatst moet worden van de vloer naar de muur. Wie ervoor kiest om het toilet, de wastafel of de douche op een andere plek te plaatsen, zal ook andere leidingen om moeten leggen. Je wil natuurlijk wel dat je nieuwe douchekranen goed aangesloten kunnen worden en dat er daadwerkelijk water uit je nieuwe wastafelkraan komt. Ben je ook van plan de verlichting eens goed aan te pakken? Houd dan rekening met de elektra en pas deze aan op de nieuwe situatie.

Ben je niet de handigste persoon en weet je niet hoe je leidingen en elektra om moet leggen? Schakel dan een specialist in.