Nieuw seizoen, ander interieur


Bijna iedereen verandert wel iets in zijn interieur wanneer de seizoenen veranderen. Zo kleed je de boel wat knusser en gezelliger aan in de winter en zorg je juist weer voor wat luchtige en zonnige sferen in de zomer. Weet je niet precies waar je moet beginnen? We geven je graag wat tips ter inspiratie.

kerstboom kerst realiseer je droomhuis

Van zomer naar herfst
De zomer is voorbij en dat betekent dat we ons interieur weer een beetje om kunnen gooien. Als jouw interieur verrijkt is met accessoires in Ibiza-strandthema, dan kunnen die nu officieel naar de opbergzolder. Misschien verwissel je regelmatig je accessoires op basis van kleur, waardoor je nu frisse tinten in huis hebt hangen of liggen. De warme tinten mogen weer uit de kast gehaald worden, dus vervang je turquoise kussens op de bank vooral voor bordeaux- of bruintinten. Verzamel wat dennenappels en kastanjes in het bos en maak een mooie schaal met kaarsen voor op tafel.

In de winter
In de winter is het weer veelal donker en koud. Dat betekent dat je al vroeg in de avond de kaarsen aan kunt steken en er een lekker dekentje bij kunt pakken. Om jouw interieur lekker winters te maken kun je wat extra verlichting in huis halen en wat nieuwe kussens voor op de bank aanschaffen. De feestdagen komen er ook weer aan, wat betekent dat een Kerstdorp van Lemax niet zal misstaan. Ook kun je al vroeg decoreren met Kerstballen of gezellige Kerstverlichting, zodat de feestdagen vroeg komen dit jaar. Aangezien de winter vaak langer duurt dan velen van ons zouden wensen, kun je het er maar extra van nemen. Laat die Kerstboom wat langer staan en geniet extra van de verlichting in de tuin.

tulpen lente realiseer je droomhuis

De lente breekt aan
Wanneer de lentezon weer regelmatig naar binnen schijnt, weet je dat het tijd is om alle winterdecoraties weer de deur te wijzen. Je kunt waarschijnlijk weer vaker een fijne wandeling maken tijdens je lunchpauze en dat dekentje op de bank is steeds minder vaak nodig. Het is tijd om de warme decoraties weer even op te bergen, zoals je geurkaarsen die naar pompoen ruiken en de dennenappels die inmiddels verdroogd zijn. In plaats daarvan kun je met lentebloemen werken, zoals een nieuw boeket droogbloemen in een mooie vaas. Ook kun je frisse lentetinten toevoegen, bijvoorbeeld door een accentmuur te schilderen of een hoop nieuwe planten te scoren bij het tuincentrum. Zo haal je direct frisse lucht en frisse tinten in huis!