Natuurlijke sfeer in de badkamer


Badkamers met een natuurlijke sfeer zijn een oase van rust. Je kunt hier écht even een momentje voor jezelf nemen. Wil jij ook genieten van een natuurlijke badkamer in huis?

Aardetinten in de badkamer
Aardetinten vormen de basis van een natuurlijke badkamer. Een beige tint zoals zandkleur of greige is vaak mooi in kleine badkamer. Deze lichte kleuren laten de ruimte wat groter lijken. Als je juist een intieme sfeer wilt creëren, kun je eens kijken naar karamelbruin, saliegroen of terracotta. Vind je deze opvallende kleuren iets te gewaagd? Houd de basis dan wit en voeg vooral natuurlijke accenten toe.

Badkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Houtlook of marmerlook tegels
Met de juiste tegels zorg je meteen voor een natuurlijke sfeer in de badkamer. Heb je al eens gehoord van keramische tegels met een houtlook? Deze tegels zijn vochtbestendig en hierdoor erg geschikt voor de badkamer. Door het houtmotief en de voelbare houtnerven is het nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Het oogt erg warm en sfeervol. Voor een chique look kies je juist voor marmerlook tegels. Dit is veel voordeliger dan echt marmer en bovendien eenvoudiger te onderhouden. Badkamertegels van natuursteen of met dezelfde uitstraling als steen zijn ook een goede toevoeging.

Badkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Houten badkamermeubels
Laat het natuurlijke materiaal hout op minimaal één manier terugkomen in de badkamer. Wanneer je niet kiest voor een houtlook vloer, kun je gaan voor een houten badkamermeubel. Dit kun je heel gaaf combineren met industriële elementen zoals een zwarte kraan. Stoere accenten behoren ook tot een van de badkamertrends van het nieuwe jaar.