Multifunctioneel fornuis


Een drukbezette agenda leidt er bij jou vaak toe dat je weinig tijd hebt om te koken. Je werk, sporttrainingen, verenigingsleven, sociale verplichtingen en noem maar op nemen veel tijd in beslag. Kom je net iets later uit je werk en moet je thuis nog van alles doen, dan rijd je onderweg nog even langs de pizzeria voor een afhaalmaaltijd. Uitgebreid koken zit er vaak niet in.

Stoves REALISEER JE DROOMHUIS

Zie je het toch graag anders en zoek je naar een oplossing om te kunnen koken zonder al te veel tijd eraan kwijt te zijn? Laat je inspireren door deze blog. We bespreken vier voordelen van het fornuis van Stoves waarmee je het voor jezelf stukken makkelijker maakt. Het gaat expliciet over de fornuizen van 90 cm en groter die drie of zelfs vier ovenruimtes bevatten.

Een fornuis met verschillende ovens
Het eerste voordeel van het fornuis is de indeling van de ovenruimtes. Het fornuis van 90 cm breed bestaat uit drie afgescheiden ruimtes. De grote oven van de Deluxe modellen kun je zelfs opdelen met de bijgeleverde splitter, waardoor je een vierde ruimte krijgt. Onze fornuizen van 100 cm en 110 cm hebben standaard vier ovens.

Het Deluxe fornuis van 90 cm heeft de volgende ovens:
Een conventionele oven met variabele grill
Multifunctionele oven met 13 verschillende ovenstanden
Hetelucht- en grilloven met 5 verschillende ovenstanden. Met een splitter kun je van de ruimte twee aparte ovens -hetelucht en grill- maken die los van elkaar bediend worden.

In plaats van één ovenruimte aan de rechterkant, hebben de fornuizen van 100 en 110 cm een heteluchtoven en een sudderoven. De heteluchtoven komt snel op temperatuur en is perfect voor gelijkmatige verwarming en constante temperatuur. De sudderoven kun je gebruiken voor het langzaam garen van vlees, stoofpotjes of soep.

Stoves REALISEER JE DROOMHUIS

Opwarmfunctie van de kleine oven
Een ander voordeel van het fornuis is dat je gerechten in de kleine oven kunt opwarmen of ontdooien. Er zit geen magnetronfunctie in en het kost je iets meer tijd om een gerecht uit de koelkast op te warmen. Ben je eenmaal gewend aan deze manier van maaltijden opwarmen, dan mis je de magnetron snel genoeg niet meer. Het grote voordeel van de ontdooifunctie in de oven is dat je gerechten gelijkmatig en volledig ontdooit. Met een ventilator wordt de lucht verspreid en de maaltijd op kamertemperatuur ontdooid. Na het ontdooien kun je het gerecht gemakkelijk opwarmen, zonder dat de binnenkant nog te koud of bevroren is.

Inclusief timer
Wanneer je weinig tijd hebt, maar wel een of meer gerechten moet koken, leveren de bereidings- en wachttijd de grootste belemmering. Terwijl de schotel in de oven staat, zijn er nog allerlei andere dingen die je wilt doen. Huishoudelijke taken, de kinderen helpen met hun huiswerk, voorbereidingen voor morgen, noem maar op. Met de multifunctionele oven kan dat zonder problemen. Deze oven is verbonden met een timer die je precies op de gewenste tijd instelt. Zo heb je geen omkijken naar wat er op het fornuis of in de oven staat en kun je je in tussentijd concentreren op andere taken. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat de pan overkookt of dat het gerecht in de oven verbrandt. Het fornuis weet dat te voorkomen.

Onderhoudsvriendelijk
Het laatste voordeel van het fornuis van Stoves is het gemak waarmee je het kunt onderhouden en schoonmaken. Het zal je niet vaak (meer) gebeuren dat er iets aanbrandt, wat betekent dat je na het koken bijna niet hoeft schoon te maken. Uiteraard wil je regelmatig het fornuis schoonmaken om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken, maar je hoeft geen verbrandingsresten of aangekoekt eten weg te schrobben. Het schoonmaken van het fornuis kost je weinig tijd, dus alleen al daarmee behaal je veel tijdswinst.

Gemakkelijk en snel koken met het fornuis van Stoves
Niet langer meer een snelle maaltijd afhalen tussen het werken en sporten door. Voortaan haal je een zelfgemaakt en voedzaam gerecht uit de vriezer die je eenvoudig in een van de kleine ovenruimtes ontdooit. Gemak dient de mens en de drie tot vier ovens helpen je daarbij. Ben je benieuwd hoeveel tijd je bespaart met het fornuis van Stoves? Misschien vind je zelfs een nieuwe passie in het koken en ben je straks niet meer achter het fornuis weg te krijgen. Ontdek de mogelijkheden die onze fornuizen bieden en bepaal welke uitvoering het meest helpt in jouw drukke agenda. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om je persoonlijk te laten adviseren.