Metalen deuren: duurzaam&veelzijdig


Stalen deuren zijn helemaal van nu. Ze zijn duurzaam, veelzijdig en staan mooi in vrijwel elk interieur. Het nadeel van stalen deuren: de prijs. De prijs van stalen deuren liggen vele malen hoger dan de prijs van traditionele deuren. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor stalen deuren te krijgen die minstens zo mooi zijn, voor een fractie van de prijs!

Ranke deuren
Aluxdoors heeft een ruime collectie deuren en scheidingswanden van onder andere aluminium en RVS. De mooie, ranke deuren bevatten veel glas waardoor ze perfect passen in een moderne, lichte inrichting. Door het grote oppervlakte aan glas geven je interieur een open karakter, terwijl je toch bijvoorbeeld je keuken of werkplek kan afsluiten van de rest van je woning. Niet zo gek dus dat metalen deuren steeds vaker toegepast worden in kantoren, woonkamers en zelfs badkamers. De deuren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die ook prima toegepast kunnen worden in vochtige ruimtes. In tegenstelling tot houten deuren met steellook zijn de deuren ook nog eens onderhoudsvrij en gaan ze tientallen jaren mee.

Geen kozijnen nodig
Heb je een open inrichting maar wil je toch de keuken af kunnen schermen van de woonkamer? Metalen deuren bieden je de optie om ruimtes af te sluiten zonder dat je interieur zijn open karakter verliest. In sommige gevallen is het niet eens nodig om een kozijn te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan metalen schuifdeuren die gebruik maken van een smal railsysteem met wieltjes. Of metalen taatsdeuren (ook wel pivotdeuren genoemd) die om hun eigen verticale as draaien. Deze deuren hebben geen scharnier nodig en vallen soepel dicht door middel van een goed afgestelde vloerpot. Het grote voordeel van deze deuren, naast het feit dat ze geen kozijn nodig hebben, is dat er geen gewicht komt te hangen aan kwetsbare scharnieren. Hierdoor gaan metalen taatsdeuren veel langer mee dan traditionele scharnierdeuren.

Veelzijdig en exclusief
Doordat metaal erg vormvast is is het mogelijk om de slanke metalen deuren in erg veel verschillende vormen en formaten te leveren. Voor elke ruimte is er dus wel een metalen deur op maat te vinden. Je kan je metalen deuren en scheidingswanden op maat bestellen, welke dan exclusief voor jouw woning worden gemaakt. Voor welke ruimte je dus een oplossing zoekt, metalen deuren en scheidingswanden bieden volop mogelijkheden en geven je woning direct een karakteristieke look. Van klassiek modern tot stoer industrieel, metalen deuren en wanden voelen zich thuis in elk interieur.