Meer natuur in je (thuis)kantoor

Tips voor het gebruik van kamerplanten

Een (thuis)kantoor is een ruimte waar we veel tijd doorbrengen. Het is daarom belangrijk om deze plek zo aangenaam en functioneel mogelijk te maken. Kamerplanten kunnen hierbij een verrassend grote rol spelen! In dit artikel delen we enkele tips om kamerplanten effectief te gebruiken in je kantooromgeving, zowel thuis als op het werk.

BLOG DB Online Marketing - Meer natuur in je (thuis)kantoor

Kamerplanten voor goede akoestiek
Wist je dat kamerplanten de akoestiek in een kantoorruimte kunnen verbeteren? Grote planten absorberen geluidsgolven, waardoor er minder last is van galm en een hol geluid. Het draagt bij aan een rustige werkomgeving en helpt om geluidshinder te verminderen. Dit is vooral erg fijn in grote kantoorruimtes waar meerdere mensen vlak naast elkaar moeten werken.

Plantenbakken als afscheiding tussen werkplekken
Als je een werkruimte wilt opsplitsen zonder een wand te plaatsen, kun je plantenbakken als natuurlijke afscheiding gebruiken. Grote, volle planten kunnen dienen als visuele barrière en een gevoel van privacy creëren. Een andere optie is om kleine plantjes in een hoge plantenbak te plaatsen. Dit soort langwerpige bakken zijn te koop bij Plesanto uit Kootwijkerbroek. Zet de plantenbakken tussen de bureaus of maak een duidelijke scheiding tussen de verschillende teamruimtes. In huis kun je een hoge plantenbak gebruiken als afscheiding tussen je werkplek en privé omgeving.

BLOG DB Online Marketing - Meer natuur in je (thuis)kantoor

Gemak van verrijdbare plantenbakken
Flexibiliteit is een belangrijk aspect van veel kantoren. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van verrijdbare plantenbakken. Deze kunnen door de wieltjes gemakkelijk worden verplaatst, afhankelijk van de situatie en behoeften van de ruimte. Je kunt altijd een passende indeling creëren en blijven afwisselen.

Positieve effecten van planten op kantoor
Naast de praktische voordelen hebben kamerplanten ook aantoonbare effecten op het welzijn en de productiviteit van werknemers. Planten helpen de lucht te zuiveren, houden de luchtvochtigheid op peil en verminderen stress op de werkvloer. Door te investeren in mooie planten en potten, investeer je dus ook in het welzijn van jezelf en je collega’s.

Kant-en-klare gevulde plantenbakken
Heb je weinig tijd, geen groene vingers of vind je het lastig om zelf mooie planten uit te zoeken? Overweeg dan om kant-en-klare plantenbakken aan te schaffen voor op kantoor. 

Deze bakken zijn al voorzien van een selectie aan mooi planten, waardoor je na levering direct kunt genieten van alle voordelen, zonder je druk te maken over plantenzorg. De arrangementen worden namelijk zo samengesteld dat het minimaal onderhoud nodig heeft.

Door kamerplanten te kiezen die niet alleen mooi zijn, maar ook praktische voordelen bieden, kun je een werkruimte nog prettiger maken.