Is marmer geschikt als keukenblad?


Wil je graag een uniek keukenblad in je nieuwe keuken hebben? Je kunt voor talloze steensoorten kiezen, maar ook voor andere soorten keukenbladen. Eén van de populairste materialen is marmer.
Een marmer keukenblad behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Maar met welke voor- en nadelen moet je dan rekening houden? Je vindt alle informatie over een marmer keukenblad in dit artikel.

marmer keuken realiseer je droomhuis

Waarom is marmer zo populair?
De keukenbladen van marmer zijn zeker in de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt door de luxe uitstraling, maar ook door de robuustheid. Deze robuustheid is te danken aan de manier van fabriceren. Marmer wordt onder meer gepolijst en geïmpregneerd, waardoor het bepaalde eigenschappen met zich meebrengt. Deze eigenschappen uiten zich in meerdere voordelen, waarover hieronder meer.

Wat zijn de voordelen van een marmer keukenblad?
Doordat een keukenblad van marmer flink bewerkt wordt, geniet je van meerdere voordelen. Zo is een marmer keukenblad alles behalve gevoelig voor vlekken. Dit komt vooral doordat het materiaal geïmpregneerd wordt. Verder is het ideaal dat het keukenblad van marmer krasvast is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je met bijvoorbeeld een mes, schade aan het keukenblad aanricht.
Een ander voordeel is uiteraard in de uitstraling terug te vinden. Marmer is een prachtig natuurlijk materiaal met een dito uitstraling. Door voor een marmer keukenblad te kiezen, geef je je keuken een luxe en stijlvolle uitstraling mee. Bovendien kun je uit de nodige combinatiemogelijkheden kiezen. Je kunt marmer namelijk prima met andere materialen en kleuren combineren.

keuken marmer lamp realiseer je droomhuis

Wat zijn de nadelen van een marmer keukenblad?
Als je een marmer keukenblad wilt kopen, moet je voor het beste van het beste gaan. Kies je voor een keukenblad dat niet geïmpregneerd is? Dan ontstaan er wél al snel vlekken op het materiaal en door de samenstelling is het vrij gevoelig voor warmte.
Ook is het zaak om marmer goed te onderhouden. Indien je het niet regelmatig goed schoonmaakt, krijg je vanzelf toch de vlekken te zien. Dit los je in eerste instantie dus al op door voor alleen het beste marmer keukenblad te kiezen. Een ander nadeel is terug te vinden in de prijs. Marmer is niet direct het goedkoopste materiaal.

Wat zijn alternatieven voor een marmer keukenblad?
Staat één van de nadelen van een marmer keukenblad je niet zo aan? Dan kun je ook eens naar een graniet aanrechtblad kijken. Graniet is prachtig, is stootvast, is slijtvast, is goed bestand tegen hitte en gaat jarenlang mee. Dit komt onder meer doordat dit materiaal in duizenden jaren gevormd wordt. Dit komt de algehele robuustheid ten goede.