Mangohout: van salon- tot eettafels


Mangohouten meubels, op dit moment zijn ze razend populair en zien we ze steeds meer in verschillende interieurs terugkomen. En wij snappen heel goed waarom! Mangohout heeft een unieke uitstraling door zijn goudbruine kleur. Wil jij alles weten over salontafels mangohout en eettafels, weten hoe jij je meubels het beste kan onderhouden en leuke weetjes over mangohout. Lees dan snel verder!

Mangohout interieur inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Mangohout, wat is dat nou eigenlijk?
Mangohout is een veelgebruikte houtsoort, wat steeds vaker wordt gebruikt in de meubelindustrie en bouwconstructies. En dat is niet zo gek, het is namelijk een houtsoort die ontzettend stevig is én ook nog eens duurzaam. Maar wat is het nou eigenlijk? Mangohout is een hardhout soort en is afkomstig uit Zuid-Oost Azië, met name India. Hier kent de boom dan ook zijn oorsprong een jaar of 4000 geleden. Ook in deze tijd werd de mangoboom al gebruikt voor zijn fruit en hout. Tegenwoordig groeit de boom eigenlijk overal waar het warm is.

Mangohout kenmerkt zich door zijn kleine haarscheurtjes, duidelijke knoesten en vele kleurschakeringen in het hout. Mede hierdoor is elk product dus uniek. Daarnaast heeft het hout een lichte tot donkere goudbruine kleur.

Daarnaast is mangohout een ecologische verantwoorde houtsoort, de boomsoort staat namelijk niet op de lijst voor bedreigde boomsoorten. Dit komt mede doordat het hout pas wordt gekapt wanneer de bomen geen vruchten meer dragen. De bomen worden dan vervangen voor nieuwe bomen. Zo gaat er ook niets verloren van de boom.

Mangohout interieur inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Salontafel mangohout
Zoals al eerder benoemd is mangohout dus erg geliefd in de meubelbranche. Ontzettend populair bijvoorbeeld; een ronde salontafel mangohout! En dat is niets voor niets. Deze salontafeltjes gemaakt van mangohout geven een speelse uitstraling aan je interieur. Mede door de warme kleur en unieke uitstraling van het houtsoort!

Daarnaast hebben mangohouten salontafels verschillende vormen en modellen. Iets wat we op dit moment veel terug zien is een rond model. Rond doorbreekt de strakke lijnen in je interieur en geeft mede hierdoor een speels effect. Op dit moment ook erg geliefd, een mangohouten salontafel set. Zo krijg je niet één, maar twee en soms zelfs drie tafeltjes! Deze kunnen speels onder elkaar geschoven worden. Maar kunnen ook los van elkaar geschoven worden. Zo kunnen de tafeltjes ook als bijzettafel bijgeschoven worden!

Mangohouten eettafel
Misschien is dit wel het populairste meubel in mangohout; een metalen mangohouten eettafel! Gegarandeerd dat je een echte blikvanger in huis haalt met zo’n eettafel mangohout. Juist omdat dit een wat groter oppervlak is, komt het mangohout helemaal tot zijn recht in de eettafel. De verschillende kleurschakeringen en unieke uitstraling van het hout zal zorgen voor een warme uitstraling.

Mangohout interieur inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Heb jij besloten dat je een mangohouten eettafel in huis wilt? Het is enige wat je nog moet doen is het kiezen van de vorm. Ga jij voor een ronde, vierkante of ovale variant? Met mango haal jij in ieder geval een kwalitatief sterk product in huis!

Het onderhouden van jouw mangohouten meubels
Nu jij salontafel mangohout of mangohouten eettafel in huis hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het goed om te weten hoe jij deze het beste kunt onderhouden. Pluspuntje, mangohouten meubels hebben namelijk niet veel onderhoud nodig! Alle mangohouten tafels zijn bij Livin24 al voor behandeld met een blanke lak. Mocht jij je meubel toch nog extra willen beschermen? Dan kan dit met een care kit speciaal voor hout. Belangrijk om er rekening mee te houden dat het tafelblad hierdoor iets donkerder van kleur kan worden.

Combineer jouw mangohouten salontafel en eettafel in verschillende interieurstijlen
Door de unieke eigenschappen van mangohout is het te combineren in eigenlijk iedere woonstijl. Mix & match zoals jij het wil! Er zijn ook voldoende mangohouten kasten die mooi staan in de woonkamer en matchen met jouw salontafel. Bekijk deze hier.

Mangohout interieur inspiratie REALISEERJEDROOMHUIS

Combineer het hout met een andere stijl, bijvoorbeeld in een vintage interieur. Jouw mangohouten meubel zal hier helemaal zijn plekje vinden door de warme kleuren van het hout.

Ben jij helemaal dol op de huidige trend, de industriële woonstijl. Dan heb jij geluk! Mangohout leent zich hier namelijk perfect voor. Het hout is bijvoorbeeld goed te combineren met een zwart metalen frame. Deze gouden combinatie maakt het meubel stoer en robuust en dat sluit dan weer helemaal aan bij de industriële woonstijl. Die zijn oorsprong vindt uit de oude fabriekshallen.

Hoe ga jij jouw salontafel mangohout of eettafel combineren in huis?

Wist je dat…

  • Mangobomen wel tot 40 meter hoog kunnen worden.

  • De diameter van een stam wel 3 tot 4 meter dik kan worden.

  • Mangohout wordt gebruikt om papier en posters van te maken.

  • Mangohout waterbestendig is.

  • Mangohouten meubels weinig onderhoud nodig hebben.

  • Het hout een score heeft van 1070 heeft op de Janka-schaal, een ontzettend sterke houtsoort dus!