Lange zomeravonden in de tuin


De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer te maken gaan krijgen met hete zomerdagen. Maar niet alleen overdag is het fijn om dan van het lekker weer te genieten, ook de lange zomeravonden kunnen heerlijk zijn. Als je het fijn vindt om tijd door te brengen in de tuin, is het goed om jouw tuin klaar te maken voor deze lange zomeravonden. Wat je hiervoor nodig hebt? Wij zetten het op een rij!

Een leuke zithoek
Waar je aan kunt denken als je jouw tuin klaar wilt maken voor de lange zomeravonden, is een leuke zithoek. Met een leuke zithoek wordt het namelijk fijn om in de tuin te relaxen tot ’s avonds laat. Als je nog geen leuke zithoek hebt, kun je hier dus zeker over nadenken. Een leuke zithoek kun je creëren door wat tuinmeubilair aan de tuin toe te voegen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie loungeset. Een loungeset bij van der Garde is hiervoor een aanrader. Naast tuinmeubilair kun je jouw zithoek natuurlijk ook leuk decoreren om het gezellig te maken.

Sfeervolle verlichting
Jouw tuin klaarmaken voor de lange zomeravonden kun je ook doen door sfeervolle verlichting aan de tuin toe te voegen. Als je hier nog niet over beschikt, is dit zeker iets om te overwegen. Met sfeervolle verlichting maak je de avonden namelijk een stuk gezelliger. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke functioneel, want met behulp van wat tuinverlichting zorg je ervoor dat je het nog goed kunt zien in het donker. Bij sfeervolle verlichting kun je denken aan het toevoegen van kleine lichtbronnen, zoals bijvoorbeeld lantaarns of een lichtslinger.

Maak het warm
Om zo lang mogelijk van de tuin te kunnen genieten, is het goed om jezelf warm te maken als het wat frisser wordt ’s avonds. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan een buitenhaard, heater of vuurkorf. Met deze objecten kun je ervoor zorgen dat je nog voor een lange tijd buiten kunt zitten, ook als het inmiddels al wat is afgekoeld.

Maak het gezellig
Van plan om veel zomeravonden door te brengen met je familieleden, vrienden of kennissen? Dan is het wel zo leuk om in een gezellige tuin te zitten. Om een succes te maken van die mooie zomeravonden is het daarom goed om je tuin gezellig te maken. Dit kun je doen met sfeerverlichting, maar ook tuinaccessoires zijn hierbij een aanrader. Van een buitenkleed tot tuinschilderijen: je kunt alle kanten op. Door wat tuinaccessoires toe te voegen maak je het in één klap gezelliger en dit draagt bij aan onvergetelijke zomeravonden!

Een buitenkeuken
Als je er genoeg ruimte voor hebt, kan het ook nog een idee zijn om een buitenkeuken te realiseren. In de afgelopen jaren zien we buitenkeukens steeds vaker in tuinen voorbijkomen. Dat is dan ook niet gek, want het heeft diverse voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet steeds meer naar binnen te lopen naar de keuken, maar hebt alles binnen no time bij de hand. Ideaal voor de lange zomeravonden!

Jouw tuin klaarmaken voor de lange zomeravonden is met behulp van de bovenstaande dingen een makkie. Houd deze dingen dus zeker in je achterhoofd en doe nog wat aanpassingen aan je tuin indien nodig. Dan kun jij straks optimaal genieten van je tuin, zowel overdag als in de avond.