Kwaliteit van de bovenste plank


Wanneer je bezig bent met een nieuw huis, wil je graag met unieke elementen werken om een specifieke uitstraling te creëren. Maar als eigenaar kijk je niet alleen naar de esthetische aspecten, maar ook naar de prestaties en onderhoud van de toegepaste materialen. Wanneer je wél de karakteristieke uitstraling van hout wilt, voor bijvoorbeeld je gevel of terras, maar niet de nadelen ervan, dan is Millboard van AlterWood hét perfecte alternatief voor composiet, hardhout en bamboe planken voor diverse buitentoepassingen.

Blog terras hout planken tuin inspiratie Beurs Eigen Huis

Verrassend natuurgetrouw
Wel de look & feel van hout, maar dan de onderhoudsvrije, splintervrije, vlek-, UV-en weerbestendige variant die niet kromtrekt en niet kan gaan rotten. Wie wil dat nou niet?! De kwaliteitssamenstelling en de voordelen van dit unieke materiaal zijn ongekend terwijl de kleurschakeringen en de houtnerf zorgen dat het nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Het zijn dan ook exacte, met de hand gevormde kopieën van eiken planken in grove en fijnere structuur. Met als grootste verschil: het ondervindt geen last van weersinvloeden. In tegenstelling tot echt hout, waarbij vervorming, verkleuring, schimmel en rot kan plaatsvinden.

Esthetisch én onderhoudsvrij
De planken -en daarmee het initiële ontwerp- blijven erg mooi, doordat ze niet te lijden hebben onder allerlei weersomstandigheden. Dankzij de lange levensduur heb je een duurzame en onderhoudsvrije oplossing te pakken waar jarenlang niet naar omgekeken hoeft te worden. Zo profiteer je van de natuurlijke schoonheid met hoge prestaties.

 

Blog terras hout planken tuin inspiratie Beurs Eigen Huis

Unieke toplaag
De niet-poreuze veerkrachtige toplaag is één van de onderdelen die de plank zo uniek maakt. De toplaag is uit zichzelf al stroef. Bovendien kunnen algen zich niet afzetten waardoor het de beste antislip-eigenschappen heeft, zowel op een droge als natte vloer. Ideaal dus bij toepassingen rondom zwembaden of jacuzzi’s, maar ook bij nat weer is dat een enorm voordeel. De toplaag is UV- en weerbestendig: in 25 jaar tijd is er geen verkleuring met het blote oog waarneembaar. Ook zorgt de toplaag ervoor dat de speciaal ontwikkelde schroeven niet zichtbaar zijn, om zo een perfecte afwerking en uitstraling te realiseren.

Collectie
De collectie biedt voor elk wat wils: zo is er een traditionele eiken variant met een eigentijdse uitstraling. De afwerking van de houtnerf heeft een fijne structuur en de plank is verkrijgbaar in acht kleuren. Ook is er een plank met een grovere en ongekend robuuste uitstraling: deze replica van een plank van meer dan 100 jaar oud is verkrijgbaar in drie kleuren. Het zijn de meest natuurgetrouwe kunststof planken die momenteel verkrijgbaar zijn.

Blog terras hout planken tuin inspiratie Beurs Eigen Huis

Ongekend veel mogelijkheden
De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend: er is voor iedere buitenruimte een perfect passende oplossing. Toegepast op een gevel geven de planken je huis een unieke uitstraling. Dankzij de dimensionale stabiliteit (met een zeer laag uitzettingscoëfficiënt) is het mogelijk verstekhoeken te maken en verlijmen en kun je een nette strakke hoekverbinding realiseren. Dat geeft natuurlijk een enorme architectonische vrijheid! Maar ook bij de tuin, serre, overkapping of dakterras worden de planken veel toegepast. Doordat er geen scherpe randen zijn en het stootboard flexibel te plaatsen is, kun je mooie rondingen creëren, bijvoorbeeld bij zwembaden. Het materiaal biedt ook de mogelijkheid om trappen bij hoogteverschillen te realiseren, of bijvoorbeeld jacuzzi’s netjes af te werken. Door je creativiteit de vrije loop te laten, ontstaan er steeds nieuwe toepassingen.

Kwaliteit, kennis, service
Op de planken wordt maar liefst 25 jaar garantie gegeven wanneer ze zijn toegepast in combinatie met de speciale onderliggers en de speciaal ontwikkelde rvs-schroeven. De exclusieve distributeur van de planken staat voor kennis en kwaliteit. Van advies op maat en begeleiding tot realisatie en aftersales. Als je kiest voor deze planken, kies je voor luxe, kwaliteit én duurzaamheid.

Blog terras hout planken tuin inspiratie Beurs Eigen Huis
Blog terras hout planken tuin inspiratie Beurs Eigen Huis