Kunststof terrasdelen voor de tuin

Nadelen van composiet en (hard)hout

Iedereen met een bestaand composiet of houten terras, kent de vervelende kenmerken ervan. De planken trekken krom, worden glad en verkleuren mettertijd. Echt hout zal daarnaast op den duur ook nog eens gaan splinteren, rotten of zelfs schimmelen. Om deze redenen zijn er veel mensen die de keuze van een vlonderterras daardoor dan maar achterwege laten, en dat is zonde! Gelukkig is er sinds een aantal jaar een heel goed alternatief verkrijgbaar dat ervoor zorgt dat u wel kunt genieten van een vlonderterras zoals dat in essentie bedoeld is.

BLOG inspiratie tips bouwen verbouwen tuin Beurs Eigen Huis

Het alternatief

De terrasplanken van AlterWood zijn niet-poreus, volledig van kunststof (zonder houtvezels dus!) en ontworpen om jou de ultieme mix van prestaties en blijvende schoonheid te geven. De uitstraling van deze buitenvloer is verrassend natuurgetrouw te noemen, als je niet beter zou weten dan zou je zeggen dat het hier om een echt houten terras gaat, zo goed is het nagemaakt! Het is voornamelijk de combinatie van de duidelijk aanwezige houtnerven en de verschillende kleurschakeringen die zorgen voor deze positieve verwarring met echt hout.

De planken zijn volledig massief en met hun 32mm dikte voel je direct dat het hier om een kwaliteitsproduct gaat. Het gewicht valt echter verrassend mee, dit komt door de speciale samenstelling ervan. Dit zorgt ervoor dat het ook voor dakterrassen en andere plekken waar gewicht een rol speelt, goed geschikt is. De terrasplanken zijn omgoten met een toplaag van rubber, dit maakt de plank van zichzelf stroef. Ook in natte weersomstandigheden zorgt dit voor voldoende grip, glijpartijen zijn dus uitgesloten!

BLOG inspiratie tips bouwen verbouwen tuin Beurs Eigen Huis

Verder is er een uv-protectie verwerkt in de toplaag waardoor verkleuringen onder invloed van de zon ook verleden tijd zijn. De toplaag is vanuit een vloeistof uitgehard waardoor deze volledig dicht is qua structuur, algen krijgen hierdoor geen kans zich vast te zetten op de plank. Het flexibele rubber is daarnaast volledig kras- en vlekvrij, ideaal dus voor de gezellige zomeravonden met een hapje en een drankje.

Blinde bevestiging

Als de positieve eigenschappen van de plank nog niet overtuigend zouden zijn, dan is de bevestiging dit wel. Na montage zijn de schroeven namelijk volledig uit het zicht bevestigd, en er worden daarbij geen schroefgaten gestopt of clips gebruikt. De speciaal ontwikkelde rvs-schroeven verdwijnen namelijk volledig in de rubber toplaag. De schroeven zijn heel dun en hebben een bijzonder kleine kop. Ze gaan zonder voorboren direct de plank in, en de rubber toplaag krijgt hierdoor de kans zich weer over de schroef heen te sluiten waarna de schroef volledig is verdwenen. Het proces is goed te zien in verschillende video’s, maar beter is het nog om zoiets zelf in het echt te ervaren, het is werkelijk heel bijzonder.

BLOG inspiratie tips bouwen verbouwen tuin Beurs Eigen Huis
BLOG inspiratie tips bouwen verbouwen tuin Beurs Eigen Huis