Koken in stijl


Is het de hoogste tijd om je keuken een upgrade te geven? En gaat je hart sneller kloppen van het uitzoeken van een strak interieur, omdat je maar al te graag kookt in stijl? Je bent er dan graag zeker van dat je de plank niet mis gaat slaan en een keuken uitzoekt die perfect in balans is. Met slechts een paar tips ben je al een stap dichter bij het realiseren van een keuken in een stijlvolle uitstraling. In dit blog vertellen we je hoe je daar makkelijk mee aan de slag kunt gaan.

Werk met lichte kleuren voor een ruimtelijk gevoel
Een van de belangrijkste punten van aandacht - tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken en tijdens het opdoen van keuken inspiratie bij Nieuwenhuis Keukens  - is het kleurgebruik dat je toe wilt passen. Kleur kan ook voor een erg groot deel bijdragen aan de juiste sfeer. Dus ga je graag voor een stijlvolle keuken? Dan leent een rustig en neutraal kleurenpalet zich over het algemeen het beste. Neem verschillende stalen uit de verfwinkel mee en experimenteer met onder meer grijstinten, beigetinten of pak uit met verschillende soorten tinten wit. Door deze rustige basis kun je extra goed uitpakken met het uitzoeken van het juiste soort meubilair voor de keuken.

Tijdloze en luxe materialen zorgen voor een extra lang woongenot
Want ga je aan de slag met het uitzoeken van de keuken, bijvoorbeeld tijdens het bekijken van een mooie showroomkeuken? Dan is het zeker geen overbodige luxe om hier een riant budget voor vrij te maken. Door te kiezen voor onderdelen van luxe materialen, komt een strak interieur het beste tot zijn recht. Enkele geliefde voorbeelden van materialen zijn eikenhout, marmer, staal en brons. Naast dat het voor een sfeervol totaalplaatje zorgt, wordt de levensduur van de keuken ook nog eens aanzienlijk vergroot. Zo kun je een leven lang blijven genieten van het strakke interieur bij jou in huis.

Pak uit met kleur door dit terug te laten komen in de woonaccessoires
Het is ook meer dan logisch dat je in de loop van de tijd toch weleens iets anders wilt met de stijl van de keuken. Dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat je meteen moet investeren in nieuw meubilair. Door enkel de woonaccessoires te vervangen, kun je namelijk al enorm veel verschil maken. Ook kun je erg goed een trendy kleur of een gaaf printje terug laten komen in de keuken dankzij nieuwe woonaccessoires.