Kindvriendelijke badkamer


Het inrichten van een gloednieuwe badkamer doe je natuurlijk  niet iedere dag. Misschien zelfs maar eens in je leven. En wat de reden kan zijn voor deze renovatie of verbouwing, kan erg uiteenlopend zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er gezinsuitbreiding op de planning staat – of je merkt dat de ruimte eigenlijk te klein aan het worden is voor je opgroeiende kinderen. In beide gevallen ben je druk op zoek naar kindvriendelijke ontwerpen en opslagoplossingen, zoals de badkamers van Wooning. In dit blog helpen we je daar erg graag verder mee en we geven je een paar handige tips.

Heb je voldoende ruimte in de badkamer? Kies voor een heerlijk ligbad
Heb je het geluk een ruime badkamer te hebben en ga je dit type badkamer kopen? In dat geval mag een ligbad eigenlijk niet ontbreken in het nieuwe ontwerp. Dit is net even wat comfortabeler en makkelijker voor de kids. Maar het ligbad is natuurlijk ook de perfecte plek om zelf even helemaal tot rust te komen. Terwijl de kids lekker in slaap zijn gevallen, geniet je van de nodige quality time door het bad te laten vullen met je favoriete badschuim. Laat het relaxen in je eigen badkamer dus maar beginnen.

Net even wat meer ruimte met een wastafelmeubel met twee waskommen
Zie je het al voor je? In de ochtend is iedereen druk in de weer met zijn of haar eigen ritueel. Even een dagcrème aanbrengen, de haren borstelen en de tanden poetsen. Omdat de ochtenden aardig hectisch kunnen zijn, is het wel zo fijn om te weten dat je dan net even wat meer ruimte in de badkamer hebt. Probeer dus altijd een wastafelmeubel met twee waskommen in huis te halen. Zo geniet je meteen van net even wat meer opbergruimte voor de dagelijkse spullen.

Ga voor gemak door alle muren te betegelen
Met een druk huishouden is het natuurlijk ook meer dan logisch dat je wat vaker schoon moet maken. En daarom is een interieur dat makkelijk te reinigen is, meer dan gewenst. Dit kun je in de badkamer het beste doorvoeren door zowel de wanden als muren te betegelen. Ga voor een tijdloze uitstraling met tegels in het grijs en/of gebroken wit. Of pak uit met een trendy tegeltje in een leuke print of hippe vorm. Je kunt op die manier meteen je eigen smaak erg goed terug laten komen in de ruimte. Weet je op dit moment al precies wat voor soort tegel je maar al te graag in huis haalt?

Investeer in genoeg opbergruimte voor het hele gezin
Je weet het vast en zeker wel. Opbergruimte kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Vooral als je gezin drukker en drukker aan het worden is. Probeer dus altijd voldoende kastruimte in de badkamer terug te laten komen – eventueel reikend tot aan het plafond. Zo blijven spullen beter uit het zicht en je kunt makkelijker een voorraadje met producten opslaan. En dat komt altijd maar al te goed van pas bij jou in huis.