Kies de juiste meubels voor je huis


Nieuwe meubels kopen voor een nieuw huis is een spannende tijd. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, kan het de eerste keer best ingewikkeld worden. Misschien heb je al aan je droomhuis gedacht. De waarheid is echter dat het moeilijk kan zijn om meubels voor je huis te vinden die perfect bij je behoeftes en levensstijl passen. De bank die je leuk vindt is bijvoorbeeld te groot voor je woonkamer. Misschien heb je meer opbergruimte nodig of hij is gewoon te duur. Een ding waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar woonkamer meubels is het comfort en de functionaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een relaxfauteuil leer die zowel comfort als functionaliteit biedt.

Bepaal je stijl
Voordat je op zoek gaat naar meubels, moet je even stilstaan ​​bij je ware stijl. Kies meubels die passen bij je persoonlijkheid en je manier van leven. Als je iets koopt omdat het trendy is of omdat je haast hebt, ben je het snel beu. Omdat het geen kleine investering is, zul je lange tijd met de slechte keuze moeten leven. Het eerste dat je moet doen om je stijl te bepalen, is ideeën opdoen. Als je iets ziet dat je leuk vindt, bewaar dan de foto. Bewaar degene die je het leukst vindt. Het duurt misschien even maar uiteindelijk kom je er dan wel achter wat je het leukst en mooist vindt.

moodboard REALISEER JE DROOMHUIS

Analyseer je behoeftes
Mensen maken vaak dezelfde fout als ze hun huis inrichten. Ze zetten een bank, tv, eettafel en stoelen neer in de woonkamer zoals iedereen. Het eerste dat je echter moet doen, is nadenken over hoe je je huis gebruikt. Als je altijd in de keuken of ergens anders eet, heb je dan echt een eethoek nodig die de helft van je woonkamer in beslag neemt en twee keer per jaar gebruikt wordt? Denk goed na over wat je wilt doen in het in te richten gebied en hoeveel tijd je hier door wil brengen. Op basis hiervan zou je aan sommige dingen meer gewicht moeten geven dan aan andere. Je huis moet veranderen om bij jou te passen, niet andersom.

Maatregelen nemen
Maak een tekening van de in te richten ruimte door deze op te meten. Wees niet bang als je niet weet hoe je moet tekenen, de experts kunnen je helpen. Knip stukjes papier uit of gebruik plakband op de vloer met de afmetingen van de meubels die je leuk vindt en probeer ze uit in de kamer. Dit is een eenvoudige en intuïtieve manier om meubels in de ruimte te rangschikken. Naast het controleren van maten en verhoudingen, kun je proberen de stukken op verschillende plaatsen te plaatsen totdat je degene vindt die het beste werkt en de ruimte optimaal benut.