Juiste stijl voor jouw droomkeuken


Staat het uitzoeken van een nieuwe keuken bij jou op de planning? Wil je keuken inspiratie opdoen? Dan is het zeker geen verkeerd idee om bij verschillende showrooms langs te gaan. Ook kun je bijvoorbeeld het internet afstruinen voor foto’s van verschillende stijlen. Om een beter inzicht te krijgen in welke stijlen en wat trending is, ben je bij dit artikel aan het juiste adres!

Een moderne keuken
Om te beginnen hebben we natuurlijk de moderne keuken. De ontwerpen in een moderne keuken zijn vaak met strakke lijnen en gladde oppervlakken afgewerkt en gemaakt van moderne materialen zoals roestvrijstaal en glas. Iets dat je ook vaak terugziet in de moderne keuken, is dat er meerdere kleine lichtbronnen zijn in de vorm van spotjes. Qua kleuren kunnen moderne keukens nogal variëren. Vaak denken we aan koele kleuren, zoals zwart, wit of grijs. Maar moderne keukens kunnen ook warme tinten bevatten, zoals bruintinten.

De landelijke keuken
Een mooie tegenhanger van de moderne keuken is toch echt de landelijke keuken. Hier vinden we juist weer natuurlijke materialen met veel textuur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan houten kastdeuren en een natuurstenen vloer of werkblad. Lekker veel planten ter decoratie geven ook een landelijke sfeer aan de keuken. Deze keuken straalt echt gezelligheid uit. 

De industriële keuken
Verder hebben we nog de industriële keuken. Net als de landelijke keuken, straalt deze keuken warmte uit, maar dan op een andere manier. In de industriële keuken vind je warme kleuren, zoals zwart staal en donkerbruin hout. Textuur komt hier ook zeker terug. Zo zien we in industriële keukens vaak dat er gebruik wordt gemaakt van robuuste bakstenen muren.

De Scandinavische keuken
En tot slot hebben we de Scandinavische keuken. Deze stijl is lekker minimalistisch en zou daarom bijvoorbeeld goed bij een wat kleinere ruimte passen. Simpele vormen en lichte kleuren zorgen ervoor dat je keuken groter kan lijken en geven een rustgevend gevoel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten kastjes, met een glanzend wit werkblad en hier en daar een plantje ter versiering. 

Hier heb je meer kunnen lezen over de meest voorkomende interieurstijlen in de keuken. Vergeet niet dat je zelf altijd nog stijlen kunt mengen, zodat je ook nog je eigen draai eraan kan geven.