Jouw droombadkamer en -keuken

Van strak en modern tot klassiek, landelijk of robuust. Vakspecialisten en designers ontwerpen en realiseren badkamers en keukens in alle mogelijke stijlen. Prachtige creaties op basis van de wensen en leefwijze van de opdrachtgevers, die worden gemaakt met hoogwaardige en natuurlijke materialen. Op het inspiratieplatform HOOG.design vind je de meest luxe en exclusieve voorbeelden van de keukens en badkamers terug, ideaal als je inspiratie zoekt om tot het voor jou perfecte totaalplaatje te komen. Kies je voor een losstaand bad, ga je liever voor een royale regendouche of combineer je beide zaken? En zie je jezelf al terug in een moderne leefkeuken met een eiland of creëer je topgerechten in een meer traditionelere keuken?

badkamer realiseer je droomhuis

Kleur in de badkamer
In veel villa’s en penthouses vormt een luxe badkamer het ultieme rustpunt. Serene en comfortabele ruimtes, waarin je jouw dag begint en eindigt. De kleur wit is en blijft de meest toegepaste kleur in de huidige badkamers. Al maken badkamerspecialisten en designers ook steeds meer gebruik van kleurrijke tegels en wandafwerkingen, vormt een fraai verlicht maatwerkobject van natuursteen de eyecatcher en zorgt mozaïek voor extra sfeer en beleving. Ook kranen in koperkleur en robuust houtwerk zijn vaak toegepaste sfeermakers in badkamers.

Luxe hotelsuite thuis
Steeds vaker wordt het privédomein van de bewoners gepresenteerd als een luxe hotelsuite, waarbij de slaapkamer en de badkamer met elkaar in verbinding staan en hoogwaardige en luxe materialen voor woongenot en comfort zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luxe stoffen en tapijten. Of wat te denken van sfeerverhogende verlichting en haardpartijen? Voor het slapen nog even heerlijk ontspannen in het losstaande bad in de slaapkamer, uitkijkend over de tuin en de omgeving, terwijl je partner de haardpartij aanzet en in bed of op een heerlijke loungebank geniet van een goed boek. Na een heerlijke nachtrust genieten van een verkwikkende douche om je vervolgens aan te kleden in de aangrenzende kleedruimte. De ultieme luxe.

Credits beeld badkamer: bedrijf: Texture Painting, architect: Sanne Van Steenbergen, projectnaam: B&S kinderbadkamer, fotograaf: Charlotte Van Beeck

Sfeer in de keuken
Ook in de huidige luxe keuken draait het om comfort en gebruiksgemak, waarbij een barretje aan het einde van een kookeiland of een zitbank bij een haardpartij vaak de favoriete plekjes zijn. In de achterwand worden in veel gevallen de luxe apparatuur – van stoomovens tot wijnklimaatkasten –geplaatst, wordt kastruimte gecreëerd en zorgt een ontworpen koffienis of barretje voor extra sfeer. Het is ook een trend om de deur richting de kelder of de bijkeuken in de achterwand te verwerken. Een ‘geheime’ doorgang die onderdeel uitmaakt van een op maat ontworpen en gemaakt meubelstuk.

Keuken als pronkstuk
Vaak wordt met de afwerking van het kookeiland een waar designstatement gemaakt. Luxe marmersoorten of andere hoogwaardige materialen maken de keuken zo nog meer oogstrelend en meer onderscheidend. En net als in de overige leefruimtes van de woning zorgen bijzondere verlichting, fraaie kunst en topmeubilair – denk aan elegante barkrukjes, een heerlijke zitbank en comfortabele stoelen aan de eettafel – voor een extra touch in de keuken. Nee, de tijd dat de keuken een ondergeschoven kindje in het huis was, is echt voorbij. Het is het pronkstuk van de woning, waarin het dagelijkse leven zich op een heerlijke manier afspeelt.

Credits beeld keuken header: interieurdesign: Guy de Vos, fotograaf: Peter Baas