Je kamer ruimer laten voelen


Er zijn een aantal technieken om een ​​kleine woonkamer groter te laten lijken. De opstelling van het meubilair is het belangrijkst, maar het kleurenschema en andere kenmerken kunnen de indruk in een kleine ruimte aanzienlijk versterken. Een paar meubels in dezelfde kleurstelling als de muren zijn de moeite waard. Wanneer dit gebeurt zullen zelfs omvangrijke items, zoals bijpassende banken, in elkaar overlopen. Hierdoor wek je de indruk dat het gebied groter is. Een rond kleed zou de twee stoelkussens kunnen nabootsen voor nog meer samenhang en harmonie in de kleine leefruimte.

woonkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Verminder de meubels
In kleine ruimte draait alles om proporties. Eenvoudig omschreven betekent dit dat als een item de de randen van de kamer in opwaartse of neerwaartse richting raakt, het te groot is voor de kamer. Laat altijd wat ruimte tussen de zijkanten van je meubel en de muren om de indruk te wekken dat de ruimte groter is. Blijf uit de buurt van omvangrijke en zware dingen die te veel van de nuttige ruimte van de kamer in beslag nemen. Een moderne bank of stoel bied je bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid zitruimte als zijn overvolle neef, terwijl hij aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt. Je kunt een groot en gedurfd item ophangen, zoals een kunstwerk of een spiegel.  Plaats het dan niet op de vloer om belangrijke woonruimte te besparen. Het is beter om een grijs rond vloerkleed op de vloer te leggen in plaats van onnodige voorwerpen. Hierdoor oogt de ruimte automatisch groter.

Opberg REALISEER JE DROOMHUIS

Ruim de rommel op
Het hebben van een buitensporige hoeveelheid bezittingen is de belangrijkste factor die bepaalt hoe krap een kleine ruimte aanvoelt. Vind een manier om je collecties uit het zicht te verbergen door ze achter gesloten deuren of in de schappen te plaatsen. Wanneer objecten netjes zijn gerangschikt en uit het zicht zijn opgeborgen, zal het zichtbare gebied een meer open en opgeruimd gevoel hebben. Een kamer ziet eruit alsof hij volgepropt is als het zicht erop wordt geblokkeerd door meubels en ander meubilair. Je kunt de kamer ruimer laten lijken door het meubilair uit de weg te plaatsen en de loopruimte vrij te houden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om kortere meubelstukken te kiezen en grotere meubelen langs een muur te plaatsen in plaats van in de open ruimte. Denk bijvoorbeeld aan meubels zoals een poef of een lage tafel.