Je garage inrichten: let op het volgende


Een garage inrichten of herinrichten kun je in een paar uur doen, maar kan ook meerdere dagen innemen. Sommige mensen zetten de garage weg als een rommelhok, echter kan dit zoveel meer zijn als je de ruimte ernaar inricht. Een paar punten waar je op kunt letten en over na kunt denken bij het (her)inrichten van je garage, zetten we hieronder voor je op een rij!

Het doel van de ruimte
Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is: ‘Wat is het doel van de garage voor mij?’. Wil je hier veel spullen kwijt kunnen, ga je hier met je gereedschapskoffer gevuld aan het klussen of wil je juist dat het een plek wordt om te kunnen darten en relaxen? Door dit eerst vast te stellen, kun je daarna je wensen en bijpassende inrichting bepalen. Je wilt namelijk genoeg ruimte hebben voor een dartbord en een tafel voor drankjes, echter moet je dan misschien wel een muur vrij houden. Houd dus rekening met het uiteindelijke doel dat je voor ogen hebt.

Grote meubels
Net zoals elke ruimte in je woning, heb je grote meubels in de garage nodig die een flink oppervlakte kunnen innemen. Denk bijvoorbeeld aan voorraadkasten, een werkbank, stellingen en zelf scooters of fietsen. Wanneer je je garage (opnieuw) gaat vormgeven, is het verstandig om eerst na te denken over deze meubels en hoe je deze in de ruimte kunt plaatsen om zo het meeste uit de ruimte te kunnen halen. Een werkbank wil je bijvoorbeeld het liefst tegen een muur en bij een raam plaatsen, terwijl fietsen en scooters dicht bij de deur naar buiten moeten staan.

Lichtval
Heb je ramen in de garage of moet je gebruik maken van (plafond)lampen? Afhankelijk van wat je in de garage gaat doen en waar in de garage je dit gaat doen, kun je lampen neerzetten en ophangen. Let daarbij ook op de moeite die het kost om de lampen te vervangen. Heb je lampen aan het plafond hangen en kost dit nogal wat moeite? Verdiep je dan in de soorten lampen die je kunt ophangen waar je zo lang mogelijk gebruik van kunt maken. Dan hoef je minder vaak het trapje op en af. Hang je sfeerverlichting op voor een dartavond? Vergeet dan niet om hier haakjes voor te installeren op zo’n manier dat je gemakkelijk een stopcontact kunt bereiken.

Met deze tips kun je vanuit de basis je garage goed (her)inrichten. Zo hoeft dit voor jou geen rommelhok te zijn, maar juist een ruimte waar je van alles mee kunt doen.