Interieurtrends voor 2023


Met de komst van een nieuw jaar, komen er ook nieuwe interieurtrends. Het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en hoe je ze kunt toepassen in je eigen huis. Je kunt altijd terecht bij interieuradvies Zeeland om je te laten adviseren over aanpassingen in jouw eigen woning. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste interieurtrends voor 2023. In 2023 wordt er steeds meer aandacht geschonken aan natuurlijke materialen, kleurencombinaties, tijdloze meubels, biophilic design en smart-home technologie. Lees er hier meer over!

groene muur realiseer je droomhuis

Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zoals hout, leer, steen en riet zijn al enkele jaren populair en blijven dat ook in 2023. Deze materialen brengen warmte en textuur in een ruimte en creëren een natuurlijke sfeer. Bovendien zijn ze duurzaam en milieuvriendelijk, wat steeds belangrijker wordt in onze huidige tijd.

Kleurencombinaties
Donkere kleuren blijven ook in 2023 populair. Denk aan diepe kleuren als navy, forest green en bordeauxrood. Dit zorgt voor een warm en gezellig gevoel in de ruimte. Daarnaast zijn er ook enkele opvallende kleurencombinaties die we dit jaar zullen zien, zoals zwart en roze en groen en rood. Deze combinaties zijn bijzonder en geven een ruimte een eigentijdse look.

Tijdloze meubels
Tijdloze meubels zijn altijd in de mode en blijven ook in 2023 een must-have. Denk aan klassieke fauteuils, Chesterfield banken en houten eetkamertafels. Dit soort meubels zijn stijlvol en kunnen jaren meegaan, zonder dat ze uit de mode raken.

stenen muur tv realiseer je droomhuis

Biophilic design
Biophilic design is een interieurtrend die steeds populairder wordt. Het gaat om het integreren van planten en natuurlijke elementen in een interieur om een gezonde en natuurlijke leefomgeving te creëren. Dit bevordert het welzijn en de productiviteit van mensen. Het toevoegen van groene wanden, levende muurschilderingen en grote raampartijen met uitzicht op de natuur zijn enkele manieren om biophilic design toe te passen in je interieur.

Smart Home-technologie
Smart Home-technologie is al enkele jaren aan de opmars en blijft ook in 2023 groeien. Dit betekent dat er steeds meer technologieën beschikbaar komen om het huis te automatiseren en te verbinden. Denk aan slimme verlichting, beveiliging, verwarming en koelkasten die met elkaar communiceren. Er zijn dus een aantal verschillende interieurtrends die in 2023 steeds meer in gebruik genomen zullen worden. Het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met smart home-technologie zorgt ervoor dat je zowel milieubewust bezig bent, als met de tijd meegaat. Welke trend spreekt jou aan?