Interieurtips voor jouw huis


Je hebt uiteindelijk je ideale droomhuis gevonden. Nu is het tijd om ook aan de binnenkant van je huis een droom te laten uitkomen. Mooie meubels kopen, verf uitzoeken en misschien zelfs een nieuwe vloer en een tripje naar de woningboulevard. Hier 4 tips om je droom in huis te laten uitkomen.

verlichting meubilair realiseer je droomhuis

Gebruik het juiste licht
Een van de belangrijkste zaken in je interieur is de verlichting. Het is iets wat meteen opvalt en wat een interieur kan maken of breken. Je wil een huiselijke sfeer creëren die knusheid uitstraalt, zowel overdag als in de avond. Daarnaast heeft licht verschillende functies in een huis, waar je in de garage bijvoorbeeld een tl-lamp kan gebruiken, zal je in je leeshoek een fijn warmer licht willen waar je comfortabel uren kan zitten. Het is dus meer werk dan even een van je accu boormachines pakken en een lampje ophangen. Denk er dus goed bij na, het licht in huis kan een hele hoop toevoegen.

Speel met hoogtes
Tijdens het aanschaffen van meubilair is het leuk om te gaan spelen met verschillende hoogtes. Als je ervoor kiest om alleen lage meubels aan te schaffen zorg je voor erg veel eentonigheid in je interieur. Door in je meubilair af te wisselen met  bijvoorbeeld een lage commode met een hoge kast kan je fijne variatie creëren. Door leuke variatie krijg je een fris beeld in je huis en zal je interieur niet snel gaan vervelen.

Verschillende soorten kleuren
Wit is in Nederland veelal de snelle keus die mensen maken als het gaat om de muren verven, zeker het is erg klassiek en stijlvol en zeker niet lelijk, maar wel een beetje saai. Spelen met kleuren kan verschillende effecten geven aan je interieur en net die ene touch geven die jij zoekt om je interieur op te leuken. Een kleur kan voor warmte zorgen terwijl een felle kleur juist speelsheid kan creëren. Wat handig is, is om van tevoren met wat verfstalen aan de gang te gaan zodat je een goed beeld krijgt voordat je je muur al geverfd hebt.

Combineer
Als je ervoor kiest om verschillende stijlen te combineren kan je een spannend en beweeglijk interieur creëren. dit kan bijvoorbeeld al door verschillende soorten materialen in je meubilair, maar ook bijvoorbeeld verschillende soorten stiksels op je kussens. Je kan het hierbij zo gek mogelijk maken als je wil. Een handige tip om te combineren is het winkelen bij verschillende zaken, zo ga je eentonigheid in je interieur tegen.