Industrieel interieur


Ben je uitgekeken op je oude interieur en heb jij je zinnen gezet op een industrieel interieur? Met deze tips tover jij je woonkamer in een handomdraai om tot een industriële woonkamer.

 

slaapkamer industrieel realiseer je droomhuis

Wat is een industrieel interieur
Een industriële inrichting heeft een paar unieke kenmerken. Het heeft een rauwe, stoere en moderne uitstraling, die is gebaseerd op fabrieksgebouwen en lofts van vroeger. De materialen die in dit interieur gebruikt worden zijn meestal onbewerkt en worden niet weggestopt achter een laag verf of behang. Een ruwe bakstenen muur, onbewerkt beton, buizen die langs de muur lopen, het mag allemaal gezien worden.

De materialen van een industrieel interieur
Onbehandelde materialen zoals ruw hout en onbewerkt beton, maar ook staal, gietijzer en baksteen zijn kenmerkend voor een industrieel interieur. Materialen die gezien mogen worden, en die de woonstijl zijn typische stoere karakter geeft.

Meubelen in een industrieel interieur
Meubels moeten binnen het minimalistische interieur passen. Dus niet te veel randjes, franjes en tierelantijntjes, maar strakke, sobere ontwerpen. Om te voorkomen dat het interieur er te kil uitziet kun je kiezen voor een schapenvachtje in een stoel, of één of twee linnen kussens op de bank.

De kleuren van een industrieel interieur
De standaard kleuren die je terug ziet in een industrieel interieur zijn zwart, wit en grijs, koele en sobere kleuren die samen een harmonieus geheel vormen. Daarnaast kun je kiezen voor een aantal kleuraccenten, zoals blauw en rood. Zorg er voor dat de kleuren dicht bij elkaar liggen, zodat ze de rustige uitstraling van de omgeving niet verstoren.

De kleurencirkel van Itten
Als je een woning inricht kun je niet om kleur heen. Kleuren hebben een bepaald effect op mensen en kunnen emoties oproepen. Daarom bepaalt kleur de sfeer en uitstraling van een ruimte. Om de juiste kleur van een interieur te bepalen is de kleurencirkel van Itten een handig gereedschap.

De kleurencirkel van Itten is een manier om te laten zien hoe primaire en secundaire kleuren in elkaar overlopen. Hiermee kun je zien welke kleuren goed met elkaar combineren en welke kleuren je moet mengen om tot nieuwe kleuren te komen.