Inbouwtoilet een slimme keuze?


Inbouwtoiletten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamer en toiletruimte. Maar wat is een inbouwtoilet precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel delen we alles wat je moet weten over inbouwtoiletten. Daarnaast delen we de beste tips, zodat je straks de juiste keuze kunt maken.

Wat is een inbouwtoilet en wat zijn de voordelen?
Heb je gekozen voor een moderne badkamer of toiletruimte? Een inbouwtoilet past hier uitstekend bij. Een inbouwtoilet is een toilet waarbij het reservoir zich achter de muur bevindt. Hierdoor zijn alleen de bedieningsplaat en de toiletpot zelf zichtbaar, wat er strak en netjes uitziet. Naast het strakke uiterlijk van een inbouwtoilet, heeft dit type toilet ook andere voordelen. Omdat het inbouwreservoir achter de muur is weggewerkt, blijft er meer ruimte over voor andere voorzieningen. Daarnaast hoeft het inbouwreservoir niet schoongemaakt te worden en maakt een inbouwtoilet minder lawaai dan een standaard toilet. Ideaal wanneer je met meerdere personen in een huis woont, dus!

Tips voor het kiezen van een inbouwtoilet
Ben je op zoek naar een inbouw toilet voor je badkamer of toiletruimte? Om je op weg te helpen met het maken van de juiste keuze, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet:

Overweeg de grootte van je badkamer
Inbouwtoiletten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Meet de ruimte goed in, zodat je zeker bent van de mogelijke afmetingen. Moet het nieuwe toilet in een kleine ruimte passen? Dan is een compact toilet een goede keuze.

Denk na over de stijl die je wilt creëren
Voor elke ruimte is er wel een geschikt inbouwtoilet te vinden. Houd hierbij altijd rekening met de stijl die je uiteindelijk wilt creëren. Een zwart toilet staat bijvoorbeeld prachtig in een gouden of industriële badkamer, terwijl een wit toilet weer geweldig staat in een moderne ruimte.  Zorg er bovendien voor dat het toilet aansluit op de overige voorzieningen, zoals het badkamermeubel en de douche.

Bekijk verschillende functies
Uiteraard kun je kiezen voor een standaard inbouwtoilet. Er zijn echter ook inbouwtoiletten verkrijgbaar met functies zoals een softclose-zitting, een automatische spoelfunctie of een bidet functie. Overweeg goed welke functies jij belangrijk vindt, voor je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je straks optimaal kunt genieten van je nieuwe toilet.

Overweeg een toiletset
Weet je niet welke onderdelen je nodig hebt voor het installeren van een toilet? Overweeg dan een toiletset. Dit toilet wordt compleet met toebehoren geleverd. Zo weet je altijd zeker dat je alles in huis hebt wanneer je aan de slag gaat en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.