Huis bouwen of nieuwbouw kopen?


Ben jij van plan zelf een huis te bouwen? En zoek je ook nog een locatie, denk dan bijvoorbeeld ook eens aan Helmond. Of zoek je een nieuwe woning? Dan zijn er verschillende opties waar je over na moet denken. Je kan een bestaande woning kopen, maar je kan ook een nieuwbouw woning kopen. Of zelf je droomhuis bouwen. Aan alle opties zitten een aantal voor- en nadelen. Je leest ze in dit artikel.

Nieuwbouw woning makelaar REALISEER JE DROOMHUIS

NIEUWBOUW

De voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning
Het eerste voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Jij bent namelijk de eerste eigenaar. Daarnaast heb je de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten aangezien het een splinternieuw huis is. Het leukste voordeel is natuurlijk dat je het gehele huis zelf kunt inrichten naar je eigen smaak. Ook heb je een energiezuinig huis, want nieuwbouwwoningen zijn altijd goed geïsoleerd. De makelaar kan je uiteraard van nog meer voordelen voorzien en je informeren over alle ins en outs bij het kopen van nieuwbouw. 

De nadelen van het kopen van een nieuwbouwwoning
Dan zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen die een makelaar je ook zal vertellen. Ten eerste kun je een nieuwbouw woning van vooraf niet echt bekijken. Je ziet vaak alleen tekeningen. Daarnaast kun je niet onderhandelen over de koopprijs. Ook is er sprake van een nieuwbouwloting. Er is dus een kans dat je het huis niet krijgt. Verder zit er ook vaak nogal veel tijd tussen de koop en de oplevering. Moet je dus nog wel even wachten voordat je in het huis kunt.

zelf bouwen makelaar advies REALISEER JE DROOMHUIS

ZELF BOUWEN

De voordelen van een eigen huis bouwen
Bij een makelaar kan je natuurlijk ook terecht voor goed advies bij het zelf bouwen van een huis. En kies je voor een mooi bouwperceel in Helmond, dan is een lokale expert inschakelen raadzaam. We zetten hier al een paar voordelen voor je op een rijtje. Ten eerste bepaal jij zelf de kostprijs. Je kunt namelijk goedkope beslissingen nemen op dit gebied aangezien jij de baas bent van het project. Het grootste voordeel echter bij het bouwen van een huis is dat je het geheel zelf kunt indelen. Jij bepaalt hoeveel kamers er zijn etc. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alles duurzaam te bouwen.

De nadelen van een eigen huis bouwen
Algemeen bekend is dat het bouwen van een huis niet niks is. Het is een groot project dat langer kan duren en flink uit kan lopen door diverse niet te voorziene omstandigheden. Daarnaast moet je ook goed nadenken over je timing. Je moet namelijk wel genoeg tijd hebben voor zo’n groot project.