Hoe kan je je huis verduurzamen?


Heb jij je droomhuis gevonden? Gefeliciteerd! Er zijn maar weinig mensen die in deze tijden hun droomhuis vinden. Een combinatie van een tekort aan huizen, teveel mensen én Covid zorgen ervoor dat mensen hun huis niet verkopen. Daarnaast koop je ook geen oude boerderij meer, want die oude gebouwen vreten energie. Met deze energieprijzen is dat niet te doen. Daarom moeten we meer gaan verduurzamen. Van dubbel HR++ glas tot aan zonnepanelen. Wij hebben een paar tips voor je waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht!

Duurzaam laadpaal Lanova REALISEER JE DROOMHUIS

Sluit je laadpaal aan op je panelen
Eind 2020 was 40% van de Nederlanders in bezit van een elektrische auto. De kans is dus groot dat je ook een laadpaal thuis hebt! Maar wist je dat je nu ook slimme laadpalen hebt? Laadpalen die zelf kunnen zien of je via het net moet laden of via groene stroom? Via een speciaal ontwikkeld systeem kan de laadpaal ervoor kiezen om groene stroom te laden. Dat scheelt op termijn zeker wat in de kosten! Naast dat je meer eigen opgewekte energie verbruikt, geeft het je ook een kans om verder te verduurzamen. Want zeg nou eerlijk, als je nog geen zonnepanelen had, dan is dit toch een goede reden om ze aan te schaffen!

Verbouwen; doe het gelijk goed
Ga je nog een grote verbouwing tegemoet? Pak het dan gelijk goed aan. Kies gelijk voor nieuwe isolatie. De eenvoudigste manier om te besparen is door je spouwmuur te isoleren. Je huis staat toch al in de steigers, dus waarom niet gelijk alles goed doen? Vloerisolatie is ook een relatief eenvoudig iets. Daardoor kun je ook al snel wat besparen. Oftewel; isoleren zorgt voor de grootste winst! En mochten er zware machines aan te pas komen, kies dan voor composiet rijplaten. Deze zijn duurzamer dan de traditionele draglineshot. Dan sla je gelijk twee vliegen in één klap!

Refurbish je meubels
Eén van de grootste trends in de circulaire economie is toch wel het hergebruiken van meubels, apparatuur en onderdelen. Refurbished wordt als duurzaam gezien, omdat je dingen opnieuw gebruikt. Nou hoeft dat niet per se duurzaam te zijn. Het hergebruiken van bouwmateriaal is wel duurzaam! Want waarom zou je gewoon goed materiaal wegdoen om nieuw te kopen? Het heeft dezelfde functie en dezelfde sterktes. Maar tuinmeubelen en andere spullen kun je natuurlijk wel goed recyclen! Struin Marktplaats maar eens af. Je kan voor een prikkie gewoon goede spullen vinden. Dat is goed voor je portemonnee en je draagt ook nog eens indirect zorg aan het milieu!