Het startpakket voor een droomtuin!


Ben je helemaal tevreden over de inrichting van je huis, maar blijft je tuin een doorn in het oog? Een mooie tuin creëren en onderhouden kan best stressvol zijn. Je tuin is namelijk onderhevig aan allerlei weersomstandigheden en in drukke tijden kan het onderhoud er nog wel eens bij inschieten. Om jouw droomtuin te creëren is het dus van belang dat je rekening houdt met de hoeveelheid tijd en zin jij beschikbaar hebt om jouw tuin aandacht te geven. Geen zorgen, wij delen met jou in dit artikel het startpakket voor een droomtuin!

Jouw droomterras
Misschien is een lekker terras wel het allerbelangrijkste onderdeel van een droomtuin. Je wilt immers dat de tuin een extensie vormt van je huis en dat je daar ook lekker kan leven. Een tuinset kopen om jouw terras te realiseren kan nogal wat voeten in de aarde hebben. De keuze is reuze. Belangrijk is om te kijken hoe duurzaam het materiaal van jouw tuinset is. Kunststof is daarin een uitstekende keuze. Hout is mooi en rustiek en in principe ook duurzaam, maar het vergt wel wat onderhoud. Met een mooie buitenlamp, een vuurkorf en eventueel de afdekking van een pergola of schaduwdoek (lekker wanneer het zo heet is in de zomer) is jouw terras helemaal af!

Blog REALISEER JE DROOMHUIS

Jouw ideale gazon
Als je een wat grotere tuin hebt is het heerlijk om te kunnen genieten van een mooi gazon. Maar een gazon vergt wel redelijk wat onderhoud. Je moet het ten eerste regelmatig bijhouden met de grasmaaier om te voorkomen dat je tuin in een oerwoud verandert. Ten tweede kan jouw gras op hete dagen makkelijk verdorren en moet je het (eventueel met een automatisch irrigatiesysteem) blijven bewateren. Voor kleinere gazonnetjes is kunstgras ook een goede optie. In veel gevallen ziet kunstgras er prima uit en het is volledig onderhoudsvrij. Als je echt geen zin hebt om moeite in je tuin te steken kun je er zelfs nog voor kiezen om het kunstgras te laten leggen door de leverancier.

Planten en bloemen
Wanneer je flora in je tuin gaat planten is het extra van belang om stil te staan bij jouw mate van groene vingers, tijd en zin om in je tuin te werken. Het is sowieso minder arbeidsintensief om jouw planten in potten te houden dan in bloemperkjes, al ziet dat laatste er wel heel gezellig uit. Geranium, Zonnehoud en Vrouwenmantel zijn uitstekende planten voor mensen met gebrek aan groene vingers. Ze vergen weinig aandacht en kunnen een hoop weersomstandigheden doorstaan. Hoe ga jij je droomtuin inrichten?