Het opknappen van je badkamer


Sluit de huidige inrichting van de badkamer niet langer aan op je persoonlijke smaak? Er zijn verschillende manieren waarop je het interieur in een badkamer relatief makkelijk kunt vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor een andere wc bril, vervang de kraan bij de wastafel of hang een nieuw badkamermeubel aan de wand. Ook het gebruik van verschillende accessoires in een badkamer kan helpen deze een frisse uitstraling te geven. 
Meer ingrijpend is het vernieuwen van het tegelwerk op de vloer en wanden. Of denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de kunststof douchecabine voor een stijlvolle wand met een glazen deur. Welke wensen heb jij voor de nieuwe badkamer? 

Comfortabele regendouche in de badkamer 
Naast de reeds genoemde, relatief kleine aanpassingen aan een badkamer kan het interessant zijn om de douchekop te vervangen. Tegenwoordig wordt in moderne badkamers vrijwel standaard voor een regendouche gekozen. Het biedt veel comfort; een goed begin van de nieuwe dag. Daarbij is een aanpassing van de waterleidingen of aansluiting in de badkamer bij zo’n douchekop niet benodigd. Kijk bij het vervangen van de douchekop ook eens naar de mogelijkheid om de regendouche te combineren met een losse handdouche. Zeker met jonge kinderen in huis is het prettig ook een handdouche te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende systemen, waarbij beide douchekoppen gecombineerd worden. 
Tip: let bij de aanschaf van een nieuwe handdouche op het verschil tussen een rond model en een staafmodel. Een staafmodel douchekop past goed bij een modern of industrieel ingerichte badkamer. De ronde douchekop komt goed tot z’n recht in een ietwat klassieke, of bijvoorbeeld landelijke ruimte. 

Badkamer met chique, moderne uitstraling 
Niet alleen een regendouche past bij een modern vormgegeven badkamer. In een dergelijke badkamer wordt steeds vaker gekozen voor de combinatie van donkere elementen met bijvoorbeeld enkele gouden details. Denk aan een natuurstenen wasbak van composiet of graniet. Een dergelijke wasbak valt goed te combineren met een goudkleurige kraan. In plaats van een gouden kraan bij de wastafel, zou je ook voor een goudkleurige douchekop kunnen kiezen. Of denk aan donkere tegels op de vloer en wanden, met een metalen frame rond de douche. Het frame voorzie je van glas. Het geeft de badkamer een chique tint. 
Tip: zoek online naar inspiratie voor je eigen badkamer. Onder meer platforms als Instagram en Pinterest bieden je talloze voorbeelden van de interieurs binnen badkamers van anderen. Het geeft je een goed beeld van de opties die je hebt.