Het comfort van radiatoren

Blog - het comfort van radiatoren

 

Een heerlijke warme badkamer is een fijne plek om tot rust te komen. Het verwarmen kan op verschillende manieren en er zijn oplossingen voor kleine en grote badkamers.

De tijd dat de badkamerradiator een storend element was dat onnodig veel ruimte in beslag nam, ligt ver achter ons. Er is van alles op de markt: van de bekende badkamerradiator tot opvallende designradiator en van de klassieke kolomradiator tot elektrische verwarming. Tevens spelen energiebesparing en duurzaamheid vandaag de dag een belangrijke rol. 

Blog - het comfort van radiatoren

De badkamerradiator heeft als voordeel dat je heel gemakkelijk je handdoek of badjas kunt drogen of verwarmen. Ze zijn er bovendien in een groot scala aan modellen en maten. Leverbaar in bijna elke RAL kleur, roestvrij staal en chroom. Zelfs gegalvaniseerde versies zijn verkrijgbaar, voorzien van een extra laag ter voorkoming van roestvorming.

Blog - het comfort van radiatoren

De designradiator is een echte eyecatcher in het interieur. De combinatie van warmte en design zorgt voor een gevoel van luxe en welbehagen. Het toepassen van bijvoorbeeld een handdoekbeugel of spiegel maakt de radiator ook nog eens functioneel.

Blog - het comfort van radiatoren

De klassieke kolomradiator is helemaal terug. De tijdloze uitstraling geeft je interieur een klassieke tint en de verwarming is door zijn uiterlijk ideaal voor hoge en grote ruimtes waar veel warmte nodig is.

Blog - het comfort van radiatoren

De elektrische radiator is in principe een gewone radiator, maar dan op stroom. Het grootste voordeel van een elektrische radiator is z’n flexibiliteit: waar een stopcontact is, kan een elektrische radiator geplaatst worden. De ruimte wordt eenvoudig én op een duurzame manier verwarmd. Zeker voor ruimtes die voor een bepaalde periode op temperatuur moeten zijn, is een elektrische radiator een uitstekende oplossing.

Blog - het comfort van radiatoren

De energiezuinige radiator maakt steeds meer zijn opmars. Door de snelle opwarmtijd en de aangename stralingswarmte is het mogelijk om tot 11% meer energie te besparen ten opzichte van gewone radiatoren. Voordelig voor de portemonnee en goed voor het milieu.

De meeste radiatoren zijn zowel bij renovatie als bij nieuwbouw gemakkelijk aan te sluiten op het centrale verwarmingscircuit. Het vermogen van de radiator moet natuurlijk op het formaat van de badkamer zijn afgestemd. Laat dit altijd door een expert berekenen. Want behalve decoratief en functioneel dient de radiator vooral comfortabel te zijn!