Het beste internet voor thuis


Oost west, thuis best. Het wel bekende gezegde, maar is dat nog steeds toepasbaar als je niet met je gezin een Netflix film kan kijken? Of slecht bereikbaar bent voor je familie en vrienden? Of “Hé Google” niet functioneert, omdat het geen verbinding kan maken? Een goede internet verbinding is essentieel om je dagelijkse bezigheden te kunnen verrichten. Daarom is het belangrijk dat je thuis beschikt over het beste internet, maar hoe doe je dat?

Om het beste internet te krijgen, moet je weten wat er beschikbaar is voor jouw woonadres. Daarom is het verstandig om eerst een postcodecheck te doen. Als de postcode wordt ingevuld, krijg je te zien wat de maximale internetsnelheid is op het gegeven adres. Daarnaast kan dit ook inzicht bieden in welke netwerken er beschikbaar zijn.

Netwerken
Er zijn in totaal drie soorten netwerken beschikbaar. Het goedkoopste netwerk is ADSL of VDSL. Van oorsprong is dit een telefoonlijn, maar het functioneert ook goed voor internet. Dit netwerk is voor vele Nederlanders goed beschikbaar en daarom ook niet prijzig. Het volgende netwerk is, de kabel. Dit werd voorheen gebruikt voor televisie- en radiosignalen, maar nu ook voor internet. Het is een stukje sneller dan ADSL (en VDSL). Ook dit netwerk is voor vele Nederlanders goed beschikbaar en goedkoop. Het snelste netwerk is glasvezel. Glasvezel bestaat nog niet zo lang, waardoor dit ook het duurste netwerk is. Glasvezel is gemaakt voor internet en de toekomst.

Abonnement
Als het duidelijk is welk netwerk je wilt gebruiken en wat de maximum internetsnelheid is op jouw adres, dan kan er gezocht worden naar een internetabonnement. Er zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar. Dit kan zelf opgezocht worden, maar er kan ook gebruikt worden gemaakt van een internetabonnementen vergelijken tool. Als daarin het adres wordt ingevuld, krijg je meteen een overzicht van abonnementen die beschikbaar zijn op het gegeven adres.

Een internet abonnement kan gecombineerd worden met andere diensten. Het voordeel hiervan is, dat alles bij één provider is en het voor korting kan zorgen. Dit zijn de diensten waaruit gekozen kunnen worden: televisie, telefonie en mobiel internet.

Provider
Er zijn veel verschillende aanbieders, zoals Ziggo, KPN, T-Mobile, Youfone etc. Om erachter te komen welke geschikt is voor jou, moet je onderzoek doen naar het aanbod van deze partijen. Spreken meerdere providers jou aan? Dan moet je internetproviders vergelijken. Dit kan gedaan worden door een vergelijkingssite, die alle punten voor je naast elkaar zet, of door reviews op te zoeken van de uitgekozen partijen. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met de providers, zodat je gerichte vragen kunt stellen en meteen kan proeven van hoe hun klantenservice is. Stel je hebt problemen met je abonnement, dan wil je wel vriendelijk geholpen worden, toch?

Hoe vind je het beste internetabonnement voor thuis? Dit doe je door eerst een postcodecheck uit te voeren, dan ga je je verdiepen in de soorten netwerken, vervolgens kijk je welke elementen er in het abonnement moeten zitten en dan kies je een provider uit. Als jij deze stappen doorloopt, zal er weer gespreken worden van “Oost west, thuis best”.