Haal rust uit je tuin


Niets is zo fijn om na een lange week werken lekker uit te rusten en even helemaal nergens aan te hoeven denken. Volgens verschillende studies kom je het beste tot rust in een groene natuurlijke omgeving. Als je dus echt tot rust zou willen komen zou je het beste naar een bos of een park kunnen. Maar het is logisch dat als je juist moe bent je geen zin hebt om nog ergens naar toe te moeten om uit te rusten. Gelukkig kun je ook thuis lekker uitrusten als je jouw tuin goed inricht. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder.

groen dak sedum realiseer je droomhuis

Planten op je dak
Bij een groene tuin denken veel mensen aan een tuin vol bloemen en planten. Dit vereist echter wel veel onderhoud. Door een groendak aan te leggen creëer je wel een groene en natuurlijke sfeer in je tuin. Het vergt weinig onderhoud en daarbij heb je ook nog eens meer ruimte in je tuin voor andere dingen. Bij groendaken zijn de daken bedekt met vegetatie, vaak bestaande uit sedum. Daarnaast brengt een groendak nog heel veel voordelen met zich mee. Naast dat het natuurlijk een groene uitstraling geeft werkt het ook isolerend waardoor je huis koeler wordt met warm weer en de warmte vasthoudt met koud weer. Daarnaast wordt de levensduur van je dak langer door een groendak. Tot slot is een groendak ook goed voor het milieu omdat het CO2 vasthoudt en zorgt voor meer biodiversiteit. 

tuin groen realiseer je droomhuis

Goede indeling
Naast dat je dak er goed uit moet zien, is het natuurlijk ook goed dat de tuin zelf er ook goed uitziet. Het is belangrijk dat je van te voren goed bedenkt wat je op dit moment mist in je tuin voordat je allemaal dingen gaat veranderen. Natuurlijk zijn veel verschillende planten goed in je tuin om tot rust te komen, maar er zijn natuurlijk allemaal andere aspecten die je kan veranderen of toevoegen aan je tuin om lekker uit te rusten. Door bijvoorbeeld een lekker plekje te creëren in jouw tuin waar je kan relaxen en van de zon kan genieten kom je ook al helemaal tot rust.

Tip: door een hovenier langs te laten komen om tips te geven kan je extra inzichten krijgen over wat alle mogelijkheden zijn van jouw tuin.