Gietvloer of betonlookvloer?


Gietvloeren zijn duurzaam, praktisch en een lust voor het oog. Er bestaan tegenwoordig bovendien veel verschillende varianten op de gietvloer, zoals de betonlookvloer en de betonvloercoating – elk met hun eigen kwaliteiten. Hierdoor is dit type vloer volledig op maat te ontwerpen. 

Dit strakke en moderne type vloer wordt al veel in kantoren en werkplaatsen toegepast, maar door de vele mogelijkheden kiezen ook steeds meer particulieren voor een gietvloer in huis. De gietvloer wordt dus steeds populairder. En dat is niet voor niets!

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen interieur gietvloer inspiratie

Thuis: de gietvloer
De naam zegt het al: een gietvloer wordt gegoten. Dit resulteert in een strakke vloer, die naadloos, vloeistofdicht en slijtvast is. Ideaal, want dat maakt dat de vloer voor elke ruimte in huis geschikt is, ook voor de badkamer en keuken. Je houdt ‘m bovendien eenvoudig schoon. Vaak wordt er dan ook voor gekozen de gietvloer in alle ruimtes van het huis aan te brengen. Dit creëert een prachtig, rustig en ruimtelijk effect.

Een ander voordeel van een gietvloer in huis is dat het materiaal erg geschikt is voor vloerverwarming. De licht elastische kwaliteit van een gietvloer zorgt bovendien voor comfort en geluiddemping. Deze eigenschappen heeft een traditionele betonnen (onder)vloer niet.

Een gietvloer op maat
Een gietvloer bestaat uit kunsthars. Afhankelijk van je wensen, kun je zowel de kleur als de bestanddelen van dit kunsthars zelf bepalen. Zo heb je invloed op de slijtvastheid, elasticiteit en natuurlijk de uitstraling van de vloer! Veelvoorkomende bestanddelen van de hars zijn epoxy en polyurethaan. Vooral polyurethaan is geschikt voor thuis: het is licht elastisch en voelt comfortabel aan.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen gietvloer inspiratie


Je kunt een gietvloer in elke gewenste kleur uitvoeren. De mogelijkheid bestaat zelfs om afbeeldingen of teksten in de vloer op te laten nemen. Ook kan je kiezen tussen een matte of glanzende afwerking. Het is maar net wat jij mooi vindt. Bij GietvloerRotterdam.nl kan je jouw toekomstige gietvloer volledig op maat laten samenstellen. Elke vloer is dus uniek!
 

Op kantoor: de betonlookvloer
Wanneer twee kleuren in een gietvloer worden gemengd, spreken we van een betonlookvloer. De kleuren worden niet volledig met elkaar gemengd, wat ervoor zorgt dat een subtiele tekening in de uiteindelijke vloer ontstaat. Deze tekening doet denken aan de uitstraling van beton, dat ook niet volledig dezelfde kleur heeft. 

Het resultaat is een industriële en stoere vloer! Perfect voor een eigentijds kantoor of een hip restaurant, maar ook voor in huis, als je van een moderne inrichting houdt. De betonlookvloer heeft namelijk dezelfde aantrekkelijke eigenschappen als elke andere gietvloer.

In de werkplaats: een betonvloercoating
Door de duurzaamheid, slijtvastheid en hoge belastbaarheid is de gietvloer ook uitermate geschikt voor garages of werkplaatsen. Een relatief goedkope optie voor een dergelijke ruimte is een betonvloercoating. Dit is een variant op de gietvloer die direct op een betonnen vloer aangebracht kan worden. 

Een betonvloercoating bestaat, net als de gietvloer, uit hars. Het overbrugt eventuele scheuren in de betonnen vloer zonder enige problemen, is keihard en vuil-, water- en chemicaliëndicht. Het heeft daardoor een hoog hygiëneniveau en je kunt er zonder zorgen zware apparatuur op zetten of verplaatsen, zonder dat de vloer beschadigt. En dit allemaal zonder het stoere uiterlijk van het beton te verliezen. Want het oog wil ook wat!