Geniet langer van je huidige woning

Een gemiddelde Nederlander verhuist in zijn of haar leven gemiddeld 7 keer. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld uit huis gaan, gezinsuitbreiding,  een nieuwe baan of simpelweg toe zijn aan iets nieuws. De laatstgenoemde reden komt steeds vaker voor onder jongeren die het wel gezien hebben in hun huidige woning. Verhuizen is echter niet goedkoop en vaak komen er in de nieuwe woning allerlei onverwachte kosten bij kijken.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen verhuizen

1. Blijf altijd vernieuwen
Blijf kritisch kijken naar je eigen decoraties en interieur. Door constant te kijken naar dezelfde objecten en kleuren kun je al snel interesse verliezen in je eigen inrichting. Koop regelmatig een interieurmagazine en doe nieuwe ideeën op voor je eigen woning. Voer om de zoveel maanden kleine veranderingen door die steeds een stukje extra charme toevoegen aan je woning. Dit kan zijn van het kopen van nieuwe vazen tot het kopen van een moderne en strakke eettafel.

2. Extra licht en sfeer
Heb je tegels of een donkere vloer in je woning? Denk dan aan licht kliklaminaat. Dit is een zeer voordelige en lichte ondergrond die meer ruimte creëert in iedere kamer. Je zult zien dat dit een grote invloed zal hebben op de sfeer en het uiterlijke van je woning. Het is verrassend hoe dit soort kleine aanpassingen een flinke impact kunnen hebben op het beeld van je eigen woning.

3. Een moderne en strakke trap
Wil je een woning met een wat strakkere en modernere look? Door op een slimme manier renovatiewerken uit te voeren kun je dit resultaat snel bereiken. Wanneer je aanpassingen doet aan de sfeerbepalers zal ook je blik op je eigen woning veranderen. Zo is de trap in gezinswoningen er bepalend voor hoe een woning aanvoelt. Door een trap strak en modern te laten bekleden met laminaat zal de gehele ruimte een veel modernere uitstraling krijgen. Traprenovatie werkt op basis van overzettreden van laminaat. Dit is op een eenvoudige manier zelf te doen. Vooral donkere treden met witte stootboorden zijn erg populair tegenwoordig.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen verhuizen

4. Gordijnen
Heb je een kleine woning met hoge ramen? Dan kun je vrij eenvoudig meer licht en ruimte creëren door korte gordijnen te plaatsen. De meeste huishoudens hebben lange gordijnen die tot aan de grond reiken. Dit geeft echter de illusie dat een ruimte veel kleiner is dan in werkelijkheid het geval is. Door je woning zo ruimtelijk mogelijk te maken zul je niet snel het gevoel krijgen dat de woning te klein voor je begint te worden.

5. Een persoonlijk tintje
Maak je woning zoveel mogelijk persoonlijk. Plaats foto's, decoraties en schilderijen die wat over je vertellen. Vooral bij starters zie je vaak dat een woning vrij onpersoonlijk is ingericht. Door een woning helemaal naar je eigen hand te zetten en er een stempel op te drukken zal het meer als een thuis voelen.