Geef je huis de Ibiza-look


Sommige van ons zijn echt fan van de Ibiza stijl als het om interieur gaat. Misschien zijn we wel geïnspireerd geraakt door deze exotische stijl na een vakantie op Ibiza, en willen we die sfeer vasthouden. Als je niet de kans hebt om een vakantiehuis op Ibiza te bemachtigen via letusibiza.nl, kun je deze stijl ook in je Nederlandse interieur toepassen. Bij de Ibiza stijl draait alles om de combinatie van frisse blauw-witte kleuren met rustieke meubels en verweerde oppervlakken, zoals hout dat door de zon is gebleekt en vervagende verf. Laten we eens kijken hoe je elke kamer kunt inrichten in Ibiza-stijl.

slaapkamer ibiza realiseer je droomhuis

Woonkamer
In de woonkamer kun je witte, comfortabele banken en diep indigo patronen gebruiken. Dat vormt de basis. En om de zee naar binnen te halen kunnen we glazen lantaarns vol kiezels en schelpen gebruiken. Een ander idee is om beschilderde fruitkratten aan de muur te hangen om planken te creëren waar je verschillende decoraties kunt opzetten, zoals zeeglas en drijfhout. Met een aantal geweven opbergmeubels en accessoires van draadwerk maak je het helemaal af!

Slaapkamer
Ook de slaapkamer kunnen we in Ibiza-stijl inrichten. Het gaat hier vooral om de kleine details en accenten. Je zou bijvoorbeeld indigo kleuren kunnen gebruiken op kussenhoezen die geleidelijk van kleur veranderen. Dit kun je combineren met een beddengoed met een tegelpatroon. Deze details vallen pas echt op als je de muren en meubels gewoon wit houdt.

kruk badkamer realiseer je droomhuis

Badkamer
Om je badkamer een eiland gevoel te geven, kun je wit geverfde wandpanelen gebruiken en deze combineren met zeegroene handdoeken. Tevens kun je de vloerplanken ook weer “back to nature” brengen door deze wit te maken. En ken jij het ombre-effect? Hiermee laat je tinten van dezelfde kleur in elkaar overgaan. Dit zou je kunnen doen met het bad in je badkamer (indien je er een hebt). Dan maak je het pas echt af! Andere details die deze stijl versterken, zijn witte gordijnen met haakse details.

Eetkamer
Laten we nu eens kijken naar de eetkamer. Hoe kunnen we deze in Ibiza-stijl maken? De eerste tips is om te kiezen voor donker houten meubilair. En voor de eetkamer tafel kun je donkerblauwe tafellinnen gebruiken in combinatie met een ikat-print (minder bekend dan batik). En je kunt ook banken in plaats van stoelen gebruiken voor een ontspannen sfeer. Dit doet je misschien denken aan de momenten toen je in Ibiza was. Schilder de muren met een streeppatroon om die kustlijn van Ibiza in je interieur te halen. Wil jij ook graag een Ibiza-stijl in huis halen? Volg dan deze tips!