Extra sfeer in huis


Als je denkt aan ultieme gezelligheid en sfeer in een woning, dan denk je waarschijnlijk aan een open haard. Het geluid van knisperend hout en het warme vlammenspel zijn de perfecte ingrediënten voor een beetje extra sfeer in je huis. Toch is het niet in ieder huis mogelijk om een open haard te hebben. Als je maar een kleine woning hebt, past daar geen open haard in. Toch zijn er een aantal goede alternatieven! 

open haard realiseer je droomhuis

Geen plek voor een open haard?
Is je huis te klein voor een volledige open haard inclusief schacht? Dat kan jammer zijn want met een open haard creëer je een sfeervolle woonkamer. Gelukkig zijn er genoeg andere opties. Zo zijn er bijvoorbeeld de elektrische sfeerhaard, pelletkachel en gaskachel die in ieder huis passen! 

Elektrische sfeerhaard
Voor een elektrische sfeerhaard heb je praktisch niks nodig. Alleen een stopcontact om de stekker in te pluggen en je bent good to go! Een elektrische sfeerhaard hang je daarom in elke gewenste ruimte op. Door de verschillende soorten en maten is er altijd een sfeerhaard die past in jouw huis. Daarbij komt er geen echt vuur aan te pas, waardoor het een veilige optie is als er kinderen en/of dieren in het huis wonen. 

gashaard realiseer je droomhuis

Pelletkachel
Nog een duurzame optie is de pelletkachel. De pelletkachel is eigenlijk een combinatie van een gaskachel en een houtkachel. De kachel draait op houtpellets die door een vijzel vervoerd worden naar het branderbakje waar de pellets verbrand worden. Vervolgens bedien je de pelletkachel met een afstandsbediening om de gewenste temperatuur te selecteren. De warmte komt de ruimte in en de gassen worden door het rookkanaal naar buiten afgevoerd. 

Gaskachel
De gaskachel is misschien wel het meest bekende alternatief van de echte open haard. Het grote voordeel van een gaskachel is dat je hem met een druk op de knop aan en uit zet. Daarbij kies je zelf de temperatuur. De levensechte vlammen zorgen ervoor dat je niks te kort komt ten opzichte van een echte open haard. Doordat gaskachels in verschillende soorten en maten beschikbaar zijn, passen ze goed in iedere ruimte. Daarbij hebben ze vaak ook een moderne uitstraling, zodat ze goed passen bij je huidige interieur! 

Ook als je maar een beperkte ruimte hebt, kun je prima een type haard in je huis kwijt!