Extra liefde voor jouw keuken?


Jij bent erg vaak in de keuken te vinden. Koken is namelijk een van jouw grootste passies en elke keer weer blaas jij jouw familie omver met jouw kookkunsten. Je vindt echter dat de keuken wel wat liefde kan gebruiken en toe is aan een nieuwe uitstraling. De Vervangingsmarkt weet gelukkig wel raad met jouw wens!

De kraan
Bij een nieuwe keuken denk je misschien als eerst aan de kleur van de keukenkastjes, maar de kraan is net zo belangrijk! Deze gebruik je bijna elke dag, dus is het fijn als de kraan op en top is. Bij jouw huidige kraan duurt het even voordat deze lekker warm wordt om de afwas te gaan doen. Ook als jij ijskoud water wilt, duurt het even voordat jouw kraan de gewenste temperatuur bereikt. Een Quooker kraan kan dan jouw redder in nood zijn. Deze kraan zorgt er namelijk voor dat jij per direct kokend heet water of juist heel koud water hebt. Een ander voordeel is dat een Quooker in elke keuken gebouwd kan worden. Er hoeft geen extra gat geboord te worden. Misschien vind je het toch maar spannend om zo’n kraan in de buurt van jouw kinderen te hebben. Maak je maar geen zorgen, want er zit een slot op de kraan waardoor er niet gelijk kokend heet water uitstroomt. Handig, toch?

Onderhoud
Erg handig, zo’n Quooker, maar natuurlijk moet de kraan ook onderhouden worden om er nog lang van te kunnen genieten. Gelukkig is het onderhoud niet ingewikkeld en niet tijdrovend. Water zorgt voor kalk, dus zal het zo zijn dat jouw Quooker om de zoveel tijd ontkalkt moet worden. Hoe vaak je dit moet doen, hangt natuurlijk af van de waterhardheid van jouw omgeving. Gemiddeld zal dit rond de twee keer per jaar moeten gebeuren. Je kunt het kraanzeefje gemakkelijk demonteren en deze kun je dan schoonmaken met schoonmaakazijn. Pak een klein bakje en doe er wat van de azijn in. Laat het een uurtje zitten en hij is weer zo goed als nieuw! Let er wel op dat je geen azijn gebruikt voor de metalen huls van de kraan. Als ze met elkaar in aanraking komen, kan dit de kraan namelijk beschadigen.

Een Quooker kraan is dus erg handig als jij snel gebruik wil maken van heel heet of juist heel koud water. Er zit een slot op waardoor de kinderen zich niet kunnen verbranden en daarnaast is de kraan gemakkelijk te onderhouden. Wil je er gelijk eentje bestellen? Kijk dan op de site van de Vervangingsmarkt!