Elektrisch verwarmen is hot!

Elektriciteit als bron voor verwarmen is hét alternatief voor de CV-ketel. De woning wordt eenvoudig en op een duurzame manier verwarmd. Elektrische verwarming heeft vele voordelen. De radiatoren hebben een lange levensduur, zijn veilig, stil én energiezuinig en geven een aangename, gelijkmatige stralingswarmte af. Daarnaast is de installatie eenvoudig. Het aanleggen of verleggen van verwarmingsbuizen is niet noodzakelijk. Als er maar een stroompunt in de buurt is. 

BLOG Instamat Voorjaar 2024 Elektrisch verwarmen is hot

Elektrische hoofdverwarming of bijverwarming 
Elektrische radiatoren kunnen als hoofdverwarming dienen. Het grote voordeel is dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is niet nodig. De elektrische radiator wordt, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aangestuurd met een thermostaat; duurzaam en energiezuinig. 

Indien een ruimte al is voorzien van een verwarming, bijvoorbeeld vloerverwarming, dan kan een elektrische radiator prima dienstdoen als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Op die manier is er toch extra verwarmingscapaciteit beschikbaar én bestaat de mogelijkheid om handdoeken en badjassen lekker op te warmen. 

Mix uitvoering 
Een radiator in mix uitvoering combineert de voordelen van verwarming via de centrale verwarming en elektrische radiatoren. De radiator is gewoon aangesloten op de centrale verwarming en is ook voorzien van een elektrisch verwarmingselement.

BLOG Instamat Voorjaar 2024 Elektrisch verwarmen is hot

Indien de centrale verwarming uitstaat, bijvoorbeeld in de zomer, kan de radiator toch opgewarmd worden door middel van het elektrische element. Op die manier is het toch mogelijk om de badkamer of keuken te verwarmen of te zorgen voor een lekkere warme handdoek; zonder dat de centrale verwarming aan hoeft. 

Elektrische vloerverwarming 
Elektrische vloerverwarming zorgt voor een comfortabel gevoel van warmte in huis en is de ideale aanvulling op designradiatoren. De warmte wordt heel geleidelijk verdeeld over de ruimte en de vloer houdt de warmte lang vast. De temperatuur wordt geregeld met een eenvoudige thermostaat. 

Kijk voor ons uitgebreide assortiment op https://instamat.nl.