Elektrisch verwarmen is hot!


Elektrische radiatoren fungeren als aanvulling op elk verwarmingssysteem. Jouw woning wordt eenvoudig en op een duurzame manier verwarmd. Elektrische verwarming heeft veel voordelen. De radiatoren hebben een lange levensduur, zijn veilig, stil én energiezuinig en geven een aangename, gelijkmatige stralingswarmte af. Daarnaast is de installatie eenvoudig. Het aanleggen of verleggen van verwarmingsbuizen is niet noodzakelijk. Als er maar een stroompunt in de buurt is.

verwarming elektrisch instamat beurs eigen huis

Elektrische hoofdverwarming of bijverwarming
Elektrische radiatoren kunnen als hoofdverwarming dienen. Het grote voordeel is dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is niet nodig. De elektrische radiator wordt, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aangestuurd met een thermostaat; duurzaam en energiezuinig. 

De elektrische radiatoren worden geleverd met een voorgemonteerd elektrisch element en een digitale thermostaat. De bediening van deze thermostaat is uiterst gebruiksvriendelijk. Deze is voorzien van de mogelijkheid voor het instellen van een week- of dagprogramma. Ook kun je kiezen of de thermostaat continue in bedrijf moet zijn of slechts voor de duur van twee uur. Een ‘open-raam detectie’, waarbij de radiator automatisch in stand-by gaat, een ‘antivries’ functie en een ECO functie zorgen voor extra comfort en besparen energie.

Indien een ruimte al is voorzien van een verwarming, bijvoorbeeld vloerverwarming, dan kan een elektrische radiator prima dienstdoen als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Op die manier is er toch extra verwarmingscapaciteit beschikbaar én bestaat de mogelijkheid om handdoeken en badjassen lekker op te warmen.

Verwarming elektrisch Realiseer je droomhuis

Mix uitvoering
Een radiator in mix uitvoering combineert de voordelen van verwarming via de centrale verwarming en elektrische radiatoren. De radiator is gewoon aangesloten op de centrale verwarming en is ook voorzien van een elektrisch verwarmingselement. Indien de centrale verwarming uitstaat, bijvoorbeeld in de zomer, kan de radiator toch opgewarmd worden door middel van het elektrische element. Op die manier is het toch mogelijk om de badkamer of keuken te verwarmen of te zorgen voor een lekkere warme handdoek; zonder dat de centrale verwarming aan hoeft.


Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming zorgt voor een comfortabel gevoel van warmte in huis en is de ideale aanvulling op designradiatoren. De warmte wordt heel geleidelijk verdeeld over de ruimte en de vloer houdt de warmte lang vast. De temperatuur wordt geregeld met een eenvoudige thermostaat.