Een wijnkoelkast past ook in jouw huis


Het is een luxe die je niet per definitie nodig hebt, maar welke voor de wijnliefhebber zeker van toegevoegde waarde is. Je hoeft niet eens een hele grote wijnklimaatkast in huis te hebben, laat dat vooral aan de restaurants over. Je kunt ook een ontzettend schattige kleine wijnkoelkast kopen, welke je vervolgens een eervol plekje geeft in huis. Waar je deze neer kunt zetten? We geven je graag wat inspiratie!

In de keuken
Een van de meest voor de hand liggende keuzes wat betreft het plaatsen van een kleine wijnkoelkast is in de keuken. Deze kun je los kopen en in een keukenkast plaatsen, maar je kunt deze ook als inbouwkast in bijvoorbeeld je kookeiland laten plaatsen. Dit ligt natuurlijk volledig aan de uitstraling van je keuken en hoe je deze wilt inrichten. Vanaf hier pak je gemakkelijk en snel een wijnglas en vult deze met je favoriete wijn.

In de woonkamer
Je kunt gemakkelijk een wijnklimaatkast in de woonkamer plaatsen. Zorg in dit geval wel dat je een wijnkoelkast kiest die er stijlvol uitziet en welke je ook graag ten toon stelt. Het moet natuurlijk wel bijdragen aan de totale sfeer van je woonkamer en niet het gevoel geven alsof je de keuken naar de woonkamer haalt. Kies er bijvoorbeeld een met chique verlichting of kijk of je de kast nog wat kunt decoreren aan de buitenkant.

Je thuiskantoor
Als je echt luxe wilt uitstralen, dan zet je je wijnklimaatkast op je kantoor. Zo maak je er echt een statement piece van. Als je een groot kantoor hebt met bijvoorbeeld een zithoek, kun je proberen hier zo’n ouderwets chic kantoor van te maken. Zo eentje waar mensen in films dikke sigaren roken en zogenaamd hard werken met een glas whiskey in de hand. Dat zal het werk tijdens de late uren een stuk dragelijker maken!

In je overkapping
Tot slot geven we je nog een extra optie en misschien is dit wel onze favoriet. Kijk of je een wijnklimaatkast in je overkapping kunt laten plaatsen. Dit is enkel mogelijk als je hier elektriciteit hebt en de overkapping waterdicht is. Dit voegt een hoop extra klasse toe aan je overkapping en zo weet je je gasten ook te verrassen met dit leuke extraatje. Met een haardvuurtje erbij maak je deze plek helemaal af!