Een perfect behang met deze tip


Veel mensen zien op tegen behangplakken. Ze denken dat het een onbegonnen werk is dat uren zal duren, waarna het waarschijnlijk allemaal opnieuw gedaan moet worden omdat het scheef zit. Maar niets is minder waar! Met een beetje handigheid en een paar tips ben jij voor je het weet een echte pro in het ophangen van behang. Bereid je dus vast voor, zoek mooi behang uit zoals behang van Eijffinger, en dan kun jij binnenkort genieten van je prachtige zelf opgehangen behang.

Makkelijker dan je denkt
Het belangrijkste van behangen is dat je even weet hoe je het precies moet doen. Als je het eenmaal onder de knie hebt zul je zien dat het niet zo moeilijk is als dat je van tevoren dacht. Zoals bij alles geldt ook bij behangen: voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je alle materialen in huis hebt voordat je met het behangen begint. Bekijk op internet bij een behang expert welke materialen je precies nodig hebt, zoals een behangborstel een plaktafel en een schaar. Welke materialen je nodig hebt hangt ook af van het soort behang dat je hebt gekocht. Een ladder mag in ieder geval niet ontbreken, je moet natuurlijk wel overal goed bij kunnen. Heb je alle materialen in huis? Dan is het tijd om te gaan behangen.

Soorten behang
Er bestaan verschillende soorten behang en de werkwijze van ophangen is verschillend. Bij vliesbehang, bijvoorbeeld van Eijffinger behang, smeer je de lijm direct op de muur. Vervolgens plak je de op maat gesneden strook behang op de muur en druk je het goed aan. Voor het ophangen van papieren behang smeer je de lijm op de achterkant van de stroken. Ieder behang heeft zo zijn eigenschappen en gebruiksaanwijzingen. Door hier rekening mee te houden bij het behangen, kan er weinig fout gaan. Met ieder soort behang geldt dat het handig is met potlood hulplijntjes op de muur aan te brengen. Door rechte lijnen te trekken met een waterpas weet je zeker dat jouw behang niet scheef komt te hangen. Neem de tijd en heb geduld, dan komt het zeker goed!