Een mooie styling van je eettafel?


Als je een etentje organiseert, wil je er natuurlijk wel wat moois van maken aan tafel. En eigenlijk is het ook gewoon elke dag weer een feest als je helemaal in stijl kunt dineren! De styling van je eettafel kan dus weleens een upgrade gebruiken. Hoe je dat goed aanpakt? Lees verder voor onze tips!

Blog eetkamer tafel styling interieur droomhuis Beurs EIgen Huis

De juiste eetkamerstoelen
De eetkamerstoelen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel voor de looks bij je eettafel. Hier kijk je immers vaak tegenaan, ook als je bijvoorbeeld op de bank ligt in je woonkamer. Kies daarom stoelen uit die helemaal bij jouw stijl passen. De eetkamerstoel zwart is een populaire keuze: perfect passend in een modern interieur, altijd met een stoer randje. Zwart is een tijdloze kleur en zo raak je dus niet gauw uitgekeken op je mooie stoel. Wil je de aankleding juist liever wat kleurrijker hebben? Ook een fraai idee! Denk aan eetkamerstoelen blauw, voor een frisse uitstraling die doet denken aan de trendy Scandinavische woonstijl. De precieze kleurtint telt natuurlijk ook mee: ga je liever voor licht- of donkerblauw? Het is maar net wat het best bij jouw smaak past!

Een mooie eettafel
Niet alleen de stoelen tellen mee, maar ook de tafel waar je aan plaatsneemt. Ook hier zijn er weer veel soorten en maten om uit te kiezen. Dat begint bij de vorm van de tafel: wil je ‘m rond, vierkant of rechthoekig hebben? Maak die beslissing bijvoorbeeld op basis van de vorm van je woonkamer – welk soort tafel past hier het best tussen? En dan is er de materiaalsoort: van natuurlijk hout tot juist robuust metaal. Ook een tafel van beton is geliefd, voor een unieke uitstraling.

Textiel op tafel
Om uit te pakken met een etentje is het wel zo leuk om de tafel sierlijk te dekken. Je kunt een tafelkleed gebruiken, maar om je tafelblad beter te kunnen zien zijn placemats en een tafelloper misschien een beter idee. Vergeet ook de servetten niet, voor een chique look! Je kunt het textiel op tafel minimalistisch houden met een rustige kleur, of juist uitpakken met een bijzondere print. Aan jou de keuze!

Het serviesgoed
Dan komen we aan bij het serviesgoed: zeker een essentieel onderdeel van de styling. In veel woningen vinden we basic wit servies terug. Een prima keuze, maar wel wat saai. In een modern interieur past het bijvoorbeeld veel beter om voor kleur te gaan: borden in het donkerblauw, diepgrijs of olijfgroen, om maar wat te noemen. Kleuren combineren is ook een goede optie. Zo zorg je voor veel meer karakter op tafel!

De details van de styling
Met de juiste details maak je de look aan je eettafel compleet. Waar je aan kunt denken? Zet een bloemetje in een fraaie vaas op tafel, steek dinerkaarsen aan en zorg voor een karaf om water uit te serveren. Het zijn juist deze kleine dingen die een groot verschil kunnen maken! Jij hebt zo immers duidelijk aan alles gedacht.