Een kleine badkamer inrichten


Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging. Alleen dat wil niet zeggen dat het niet een hele mooi badkamer kan worden. Met het toepassen van de juiste tips, maak je ook van een badkamer van 4m2 een prettige plek in je huis.

Kleinere badkamer tegel
Hoewel grotere tegels zorgen voor een luxe uitstraling, moet je in een kleine badkamer daar niet mee overdrijven. Een iets kleinere egale badkamer tegel zorgt ervoor dat je nog wel wat voegen hebt in de badkamer. Het ziet er gewoon een beetje vreemd uit als je met twee badkamer tegels de gehele breedte van de badkamer beslaat. Kies de tegel ook weer niet te klein, anders oogt het te druk. Dat maakt de ruimte te propperig. Om diezelfde reden is een egale tegel het beste in een kleine badkamer.

Kleur
Lichte kleuren doen het goed in een kleine badkamer van 4m2. Wit is dus ideaal. Dat kan nogal saai en klinisch worden, maar dat hoeft niet. Gelukkig kun je dat namelijk voorkomen door het wit te combineren met goudkleurige accenten én met hout. Het hout zorgt voor een warmere uitstraling.

Badkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Kastjes
Een kleine badkamer betekent eigenlijk ook gewoon, er niet te veel inzetten. Het mooiste is het als je er maar één leuk klein kastje inzet. Wellicht kunnen er ook wat handdoeken gewoon in een klerenkast blijven. Een paar handdoeken, wc-rollen, douchespullen en toiletspullen. Dat is eigenlijk in een notendop wat er echt nodig is. Daarbij is het slim om de kleuren van de items die zichtbaar zijn met elkaar matchen. Dat oogt namelijk rustiger. Een mooi klein plantje in een leuke matching pot geeft ook een kalme uitstraling.

Kies voor het badkamermeubel in een kleine badkamer voor een hangend meubel. Dit oogt namelijk ruimtelijker. Dit geldt ook voor het toilet: een hangend toilet maakt de ruimte minder vol.

Glas
Wil je in de douch een afscheiding tussen bijvoorbeeld de douche in de hoek en de rest van de badkamer? Kies dan niet voor een muurtje, maar voor een glazen wand. Het liefst een dunne wand, dus ook niet van die vierkante blokken. Het voordeel van dunne glazen wanden is dat het minder plek inneemt. Daarnaast zorgt het transparante van glas ervoor dat het ruimtelijk blijft ogen. Vind je het ongemakkelijk dat je in de douche helemaal te zien bent? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld decoratiefolie.

Grote spiegel
Laatste tip: spiegels zijn ware wondermiddelen in kleine ruimtes. Spiegels laten de ruimte direct groter lijken. Dat is daardoor ideaal voor een badkamer van 4m2.