Een kinderkamer in je appartement?

Als eigenaar van een appartement is het handig als er ook een kinderkamer aanwezig is. Zo kunnen jonge stellen met hun kind in jouw appartement intrekken. In een kinderkamer staan kindermeubels en is voldoende kastruimte voor kleren en kinderspeelgoed. Wij vertellen je in dit artikel hoe je in een gemeubileerd appartement het beste ruimte maakt voor een kinderkamer.

BLOG Najaar 2024 DB Online Marketing Een kinderkamer in je appartement?

De juiste meubels
Er zijn een aantal meubels die absoluut thuishoren in een kinderkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruime kast waar kleren en buitenspeelgoed opgeborgen kunnen worden. Daarnaast is er natuurlijk een kinderbedje nodig. Dat kan een gewoon kinderbed zijn, maar ook een ledikant of een wieg, voor een wat jonger kind. Voor baby’s en peuters is het ook handig als er een verschoontafel aanwezig is in de kamer. Hier zit vaak ook al een ingebouwde kast in.

Veiligheid
In een kinderkamer draait alles om veiligheid. Daarom kan het handig zijn om stootstukjes te bevestigen aan scherpe hoeken van meubels en voor een vloertype te kiezen, zoals hout, wat niet al te glad is. Ook gebeuren er nog wel eens ongelukjes in een kinderkamer en is een vloer van PVC bijvoorbeeld handig, omdat dit makkelijk schoon te maken is. Wanneer een kindje bijvoorbeeld over een tapijtvloer spuugt, krijg je dat immers nooit meer helemaal goed schoon.

BLOG Najaar 2024 DB Online Marketing Een kinderkamer in je appartement?

Kleurenpalet
Een kinderkamer moet vooral rust uitstralen en het kleurenpalet moet daarom in de eerste plaats zacht lief en rustig zijn. In kinderkamers zie je daarom vaak pasteltinten terug. Dit zijn gewone kleuren, gemengd met wit. Aangezien je nog niet weet of er een jongetje of meisje in de kinderkamer zal slapen, kun je het kleurenpalet het best een beetje neutraal houden met kleuren als groen, geel of beige, uiteraard allemaal vermengd met wit. Deze kleuren kunnen eigenlijk altijd en voor iedereen wel. Kleuren waar je in de kinderkamer echt van weg moet blijven zijn agressieve kleuren zoals rood of zwart en al te felle kleuren zoals ongemengde primaire kleuren en neontinten. Kies de juiste verf en sikkens alphacryl pure mat sf om het helemaal tot wens te maken.

Ruimte voor papa en mama
In de kinderkamer slaapt natuurlijk het kind, maar dat kind is soms nog ontzettend afhankelijk van papa en mama en daarom is het fijn als er in de kinderkamer ook een plek is waar papa en mama even rustig kunnen zitten, wanneer het kind onrustig slaapt bijvoorbeeld. Een mooie en comfortabele volwassen stoel in de hoek van de slaapkamer is daarom een goed idee. Hoe ga jij de kinderkamer inrichten?