Een houtopslag binnenshuis


Op koude dagen kom je helemaal tot rust bij je eigen wandmeubel met haard op hout gestookt. Om deze haard brandend te houden, heb je natuurlijk een houtopslag nodig. Sommige mensen bewaren hun hout in schuren of onder afdaken buiten. Als het hout droog, dus klaar om te stoken, breng je het blok naar binnen. Tegenwoordig zijn er verschillende stijlvolle houtopslag mogelijkheden. Zowel decoratief als functioneel, het hout is altijd binnen handbereik, een geweldige oplossing. 

Wandmeubel met haard haardenexpert REALISEER JE DROOMHUIS

Een houtopslag is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Heb je er al eens aan gedacht om hout op te slaan in een ombouw van de open haard? Denk daarbij aan een strakke, zwarte ombouw waar de haard in is geplaatst. Door aan de zijkant een ruimte open te laten voor het opslaan van hout, kun je direct nieuwe houtstammen op het vuur leggen. 

Natuurlijk, het kiezen van een geschikte houtopslag is leuk, maar tegelijkertijd een hele klus. Er is namelijk zoveel keuze. Een hele andere manier van hout opslaan is in een bijpassend plateau. Een plateau met groeven waardoor er voldoende ruimte is voor houtopslag. Naast functionaliteit hebben plateaus ook een decoratieve kant. Leg op plateau bijvoorbeeld een mooi kleed, lamp of kussens om een comfortabele zithoek te creëren. Zo is het mogelijk om dicht bij de haard te zitten en te genieten van de aangename warmte.

Is jouw wens om de houtblokken uit het zicht te hebben? Dan is het opslaan ervan in een smalle tussenwand een uitkomst. Zo wordt de ruimte optimaal benut.  Door een hoge wand te creëren, is er voldoende ruimte om tientallen blokken te bewaren. Vanuit de woonkamer is de houtopslag niet te zien, waardoor alle focus op de prachtige inbouwhaard ligt. 

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Neem dan contact op met onze vakbekwame haardenexperts. Om in de stemming te komen is online oriënteren zinvol. De Haardexpert geeft je de mogelijkheid om alvast sfeer te proeven, haardopstellingen te leren kennen en verschillende brandertechnieken te ervaren.