Een epoxytafel maakt het af

Wil je graag je droomhuis realiseren? Dan ben je vast al druk bezig met het selecteren van het juiste meubilair, de optimale verlichting en een doordachte indeling, maar ook met de keuze van kleuren, accessoires en nog talloze andere details. Van sommige aspecten weet je wellicht al direct dat het in je droomhuis thuishoort, maar wist je dat een epoxy tafel ook niet mag missen? In dit artikel lees je waarom.

Goede bescherming van je tafel
Heb je net jouw droomtafel in huis staan, wordt er op de tafel geknoeid. Of worden sleutels zomaar op tafel gegooid. Grote kans dat jouw pronkstuk dan beschadigd raakt. Zonde! Als je kiest voor een epoxylaag over je tafel, dan zorg je dat deze langer meegaat. Dit komt doordat epoxyhars waterdicht is en je het eenvoudig kunt schoonmaken. Daarnaast is het bestand tegen krassen en hitte. Een ideale keuze voor ieder huishouden!

Extra glans
Een ander voordeel van het toepassen van epoxy op je tafelblad is de glans en diepte die het aan je tafel toevoegt. Hierdoor krijgt de tafel een luxe uitstraling, waardoor je direct het gevoel van een droomtafel ervaart. Goed om te weten is dat epoxy er niet voor zorgt dat het natuurlijke karakter van het hout verloren gaat. In plaats van het hout volledig te verbergen, benadrukt epoxy juist de natuurlijke houtnerf en textuur. Hierdoor behoudt de tafel zijn oorspronkelijke uitstraling. 

Kleur?
Epoxy kun je transparant aanbrengen, maar ook combineren met kleur. Heb je bijvoorbeeld gaten in je boomstamtafel die je wil opvullen? Of wil je 2 stukken hout combineren om een geheel van je tafel te maken? Met epoxy kan dit! Maar dat niet alleen. Je kunt de tafel ook helemaal personaliseren. Denk aan bierdopjes verwerken in de tafel of kies voor jouw favoriete foto’s. Maar ook het creëren van een mooie riviertafel of het toevoegen van glitters is geen probleem. Het kan allemaal. Je kiest zelf hoe jouw tafel er nóg mooier uitziet. Hoe ziet jouw kunstwerk er straks uit?