Een droomhuis vol met hout


Hout is één van de duurzame materialen die je vrijwel in elk huis terug vindt. Combineer het met zwart staal, hoge en grote ramen en een visgraten vloer en… tadaa! Je hebt een typisch ‘VT Wonen huis’. Maar waarom is het goed om hout in je interieur te gebruiken? Naast dat het diverse duurzaamheidsvoordelen meebrengt, brengt het ook gezondheidsvoordelen! Wij leggen je graag meer uit waarom hout nu één van de meest interessante materialen is als het gaat om het interieur en de bouw van je droomhuis!

De opmars van het Finse huis
Bij een Fins huis denk je vaak maar aan één ding; hout. Traditioneel maken Nederlanders huizen van beton. Dat maakt de bouw van een woning stukken duurder als je het gaat vergelijken met een woning van hout. In landen zoals Amerika, Duitsland en Oostenrijk zie je al heel veel houten huizen! En ja, in Finland, Noorwegen, Denemarken en Zweden stikt het ook van de houten huizen. Er ontstaat doordat hout duurzaam is een verschuiving in de markt. Architecten en bouwers zien ook wel dat hout een prima alternatief is voor beton. Oftewel; houtbouw maakt een enorme opmars!

Eiken meubels REALISEER JE DROOMHUIS

Minder CO2, beter geïsoleerd en makkelijk te recyclen!
Bomen hebben CO2 nodig. Dat is een feit, maar wist je dat de boom de CO2 ook daadwerkelijk opslaat? Tijdens de vervaardiging van boomstam tot bouwmateriaal blijft de CO2 gebonden aan het hout. Dat betekent dat het hout er een positieve koolstofbalans aan overhoudt. Dit zorgt ervoor dat het niet extra uitstoot! Daarnaast is hout één van de beste isolatiematerialen. Hout koelt niet snel af, maar warmt ook niet snel op. Dit is één van de redenen waarom je in de Alpen vrijwel altijd houten huizen ziet. Het laatste voordeel is dat bomen in principe niet op kunnen raken, omdat je ze terug kan laten groeien. Daarnaast kan een houten constructie – mits het goed onderhouden wordt – ook lang blijven bestaan! Heb je hout om te recyclen? Dat kan eenvoudig naar houten panelen. Een huis van hout is dus; win – win – win!

Houten meubels zijn hot
Naast dat hout duurzaam is, kan het er ook echt strak uit zien! Houten epoxy tafels zijn een voorbeeld van hoe je hout kunt gebruiken in je interieur. Combineer het met een industriële look en klaar is Kees. Eén van de laatste nieuwe trends is het kopen van tweedehands houten meubelen. Deze koop je dan via een Marktplaats. Doordat het hout is, kun je het vaak ook zelf eenvoudig opknappen of zelf een leuk kleurtje geven! Zo is er voor ieder wat wils.