Een badkamer samenstellen


Een nieuwe badkamer uitzoeken heeft tijd nodig. Je wil er namelijk minimaal tien jaar mee doen en daarom neem je liever geen overhaaste beslissingen. Hoe zoek je dan zon nieuwe badkamer uit en waar kun je op letten? In dit artikel krijg je een handig stappenplan gepresenteerd hoe je uiteindelijk je nieuwe badkamer tot een mooi geheel maakt. Als je de stappen goed volgt, baad je de komende jaren in het ultieme genot van een mooie badkamer.

Badkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Inspiratie opdoen en stijl bepalen
Voordat je de details gaat uitzoeken is het goed om eerst te kijken naar het grotere plaatje. Bepaal daarom eerst de stijl voordat je kranen, wastafels of accessoires uitzoekt. Via Pinterest of andere woonmagazines kun je inspiratie opdoen. Het internet staat er vol mee en badkamers komen in 2023 in veel stijlen. Hou je van strak, botanisch, landelijk of betonlook? Het kan nu allemaal!

Sanitair uitzoeken
Als je de stijl hebt bepaald, dan kun je aan de slag met het sanitair. Als je naar een sanitairwinkel gaat zonder plan, dan kan het je overweldigen. Maar op deze manier weet je makkelijk de weg in een showroom, want dan weet je precies wat je nodig hebt. Als je vertelt aan de specialist welke stijl je hebt uitgekozen, dan weet hij welk sanitair daarbij passen. Een mooi merk voor wastafels en toiletten is bijvoorbeeld Geberit.

Wasbak REALISEER JE DROOMHUIS

De details: kranen en douchekoppen
Als je eenmaal de stijl en het sanitair hebt uitgezocht, zijn de kranen en douchekoppen de volgende stap. Als je kiest voor een badkamer met roze tinten, dan staan gouden kranen fantastisch. Hou je van strak wit? Creëer dan contrast met kranen in metallic zwart. Je hebt veel keuze uit verschillende kleuren en designs voor kranen. Het merk Grohe is al wel lang een favoriet merk in vele huishoudens. 

Aankleding met accessoires
De badkamer aankleden met accessoires is de finishing touch. De badkamer is allang geen plek meer om even snel te douchen. In deze plek van het huis kun je altijd een lekker spa-moment beleven. Als je er toch meer uren doorbrengt, dan wil je deze plek wel zo gezellig mogelijk maken. Dat kun je doen door een mooie spiegel op te hangen en planten toe te voegen. Of plaats een mooi kastje voor handdoekrolletjes en je favoriete toiletspullen. Maak gebruik van duurzaam ledlicht in een warme tint en koppel daar een dimmer aan. Zo zorg je voor een warme sfeer in de badkamer van je keuze.