Droomhuis realiseren?


Iedereen droomt er al vanaf kinds af aan. Bij het bouwen van je droomhuis heb je in al je dromen alles al helemaal ingericht. Je droom lijkt toch dichterbij te komen, en je kunt je droomhuis gaan bouwen of verbouwen. Hier komt echter wel meer bij kijken dan alleen het inrichten van je woning. Zo kun je er bijvoorbeeld ook aan denken om je woning energiezuinig te maken. Wil je nog niet helemaal van het gas af, dan kun je in ieder geval gas besparen via je cv-ketel. Wil jij ook je droomhuis realiseren? Lees dan verder!

Maak je droom inzichtelijk
Weet je eigenlijk al hoe je droomhuis eruitziet en waar alles moet komen? Of is alles nog een beetje vaag en zie je alleen een ruwe schets voor je? Het kan heerlijk zijn om te blijven dromen en fantaseren over je droomhuis. Maar zorg ervoor dat je met beide benen op de grond staat als je je droomhuis daadwerkelijk wilt realiseren. Ga een plan maken, bijvoorbeeld door een moodboard te maken. Zo maak je met foto’s en teksten duidelijk wat je wilt en hoe dit eruitziet. Laat je eventueel door iemand helpen!

Ga voor een duurzame woning
Begin bij de basis: wat voor soort woning wil ik? Het is tegenwoordig trending om je bezig te houden met duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor vloerverwarming in plaats van radiatoren (is luxe en energiezuinig), ga voor zonnepanelen, vang regenwater op, kies voor huishoudelijke apparaten met Label A+++, laat gevelisolatie plaatsen, check de cv ketel consumentenbond en probeer zo nog een aantal duurzame oplossingen te vinden. Zo krijg je pas echt je droomhuis. De initiële investeringen kunnen duur zijn, maar dan heb je ook wat. Deze kosten betalen zich na een aantal jaren zeker terug.

Van het gas af?
Misschien niet het leukste deel van je droomhuis realiseren, maar wel erg belangrijk. Het is tegenwoordig verstandig om je woning zo energiezuinig te maken. De energieprijzen stijgen steeds weer en je wil niet voor onnodig hoge kosten komen te staan. Dit heb je zelf in de hand door je woning energiezuinig te maken. Wil je nog niet helemaal van het gas af, zorg dan dat je een gasbesparende cv-ketel aanschaft. Er zijn heel veel soorten en maten te krijgen. Zorg dat je goed onderzoek doet!

Maak gebruik van de dingen die je al hebt
Zie je in je huidige woning dingen die je graag wilt hergebruiken? Doe dit zeker! Misschien zijn er niet alleen voorwerpen die je wilt hergebruiken, maar ook bepaalde ruimtes die al een prettige sfeer hebben, maar wellicht alleen wat extra aankleding nodig hebben. Een verbouwing kost natuurlijk veel geld, maar je kunt op deze manier toch veel geld besparen door dingen te hergebruiken. Als je toch niet veel dingen in je huidige woning kunt vinden die je wilt of kunt hergebruiken, neem dan eens een kijkje bij een kringloopwinkel. Hier kun je vaak verrassend mooie items vinden en vaak ook nog eens voor een heel zacht prijsje. Daar wordt iedereen natuurlijk gelukkig van. Hoe ga jij je droomhuis realiseren?