Droomhuis? Droomkeuken!


Kies voor een nieuwe keuken in jouw droomhuis, voorzien van de laatste trends op het gebied van inbouwapparatuur. Denk aan een moderne kookplaat, uitgevoerd met geïntegreerd afzuigsysteem. Het voorkomt dat je de keuken moet voorzien van een aanwezige, vaak bepaald niet stijlvolle afzuigkap aan de muur. Met een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat lijkt de keuken groter en ruimtelijker. Daarbij doet een dergelijk systeem niet af aan diens functie; het afzuigen van vervelende kookgeuren. Niet alleen een kookplaat met afzuigsysteem is het overwegen waard bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. Er zijn veel meer trends om uit te kiezen! Kijk online alvast eens naar de showroomkeukens die worden aangeboden. Het geeft je een goed beeld van hetgeen wat allemaal mogelijk is. 

Tip: bij een beperkt budget kunnen deze showroomkeukens een financieel zeer aantrekkelijke optie zijn. Deze praktisch nieuwe keukens worden met een hoge korting op de aanschafprijs aangeboden door keukenleveranciers! 

Landelijke keuken met robuuste uitstraling populair 
Kijkend naar de laatste trends op het gebied van keukens, valt op dat onder meer de landelijke keuken in trek is. Deze keukens zijn voorzien van robuuste houten keukenkasten, veelal uitgevoerd met een stalen handgreep. Een landelijke keuken kun je voorzien van een relatief dik betonnen keukenblad, maar ook van een subtieler keukenblad van graniet. Een derde optie is een keukenblad met marmer look. Zo’n marmer(look) keukenblad staat ook mooi in een volledig zwarte keuken met enkele gouden accenten zoals een gouden kraan. 

Tip: vergeet in de landelijke keuken geen plek vrij te houden voor een aantal kruidenplantjes, welke je bijvoorbeeld in vrolijke bloempotjes aan de wand kunt hangen. Niets is lekkerder dan het gebruik van verse kruiden tijdens de bereiding van gerechten. 

Maak van je keuken een plek om bij te praten
Betrek je gezin bij het bereiden van de lunch of bijvoorbeeld het diner, door in het ontwerp van de keuken te kiezen voor een bar. Dit is te realiseren door de keuken bijvoorbeeld uit te voeren met een groot kookeiland. Plaats aan het kookeiland een aantal barkrukken voor je kinderen, je partner of bijvoorbeeld mensen die blijven eten. Terwijl jij het eten bereidt, heb je de mogelijkheid gezellig bij te praten. Vaak vindt men niets vervelender dan gasten die in de woonkamer met hun partner kletsen, terwijl zij zelf de hele avond aan het koken zijn. Hierbij vormt een bar de oplossing. 

Tip: bekijk dit artikel eens, voor meer keukentrends van 2023.