Dit zijn de mooiste buitenvloeren


Wellicht ben je op zoek naar een nieuwe buitenvloer maar heb je geen idee wat de verschillende opties zijn en wat voor jouw tuin het meest geschikt is? Dan kan deze blog je hierbij helpen, hieronder lees je alles over verschillende populaire tuinvloeren inclusief eigenschappen en de voor- en nadelen.

Natuurlijke vlonderplanken
Wanneer je houdt van een natuurlijke uitstraling in je tuin dan is een tuinvloer gemaakt van vlonderplanken een perfecte match. Vlonderplanken worden gemaakt van verschillende materialen zoals tuinhout en ook composiet wordt steeds vaker gebruikt.

Vlonderplanken worden gemaakt van verschillende soorten materialen en dit heeft uiteraard invloed op de kwaliteit. Kies je voor planken vervaardigd van geïmpregneerde hardhout dan is je tuinvloer erg duurzaam en heeft het weinig onderhoud nodig. Dat geldt ook voor planken gemaakt van composiet, ook dit is een duurzame keuze en vrijwel onderhoudsarm. Er zijn ook goedkopere soorten houten vlonderplanken, deze zijn vaak goed betaalbaar maar hebben niet een hele lange levensduur. Omdat hout of composiet gemakkelijk te bewerken is, is het een klus dat je zelf eventueel kunt doen. Dit is qua kosten voordelig, je hoeft het niet per se uit te besteden.
De belangrijkste nadelen van houten vlonderplanken is dat ze glad kunnen worden wanneer het nat is, dit is dus iets waar je rekening mee moet houden. Daarnaast kan hout na verloop van tijd gaan verkleuren door invloed van het weer en dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn.

Mooie keramische terrastegels
Ook keramische terrastegels zijn ontzettend populair! Dit heeft alles te maken met de vele voordelen. Keramische terrastegels heb je in veel verschillende kleuren, looks en maten. Er is dus een hoop keuze en dat is fijn omdat je zo altijd een tegel kan vinden die past bij de stijl van je tuin. Wil je een stoere look, ga dan voor een keramische tegel met een betonlook. Hou je juist van een natuurlijke uitstraling, kies dan voor een tegel met een houtlook. Bij Totaaltegel vind je een zeer groot assortiment met keramische terrastegels. Verdere voordelen van keramische terrastegels zijn onder andere dat ze kleur- en krasvast zijn, antislip, vorstbestendig, erg geschikt zijn voor rondom zwembaden of vijvers en ze kunnen ook gebruikt worden als oprit tegels. Ook worden de tegels vaak gevoegd en hierdoor groeit er minder snel onkruid tussen, ook erg fijn! Heeft de keramische terrastegel dan geen nadelen? Een nadeel kan zijn dat het een vrij duur product is, daartegenover staat wel dat het een investering is voor de rest van je leven gezien de tegel zeer duurzaam is.

Stoere betontegels
Een betontegel is nog steeds een tuinvloer die veel gekozen wordt. Een betontegel heeft een stoere look, past perfect in elke tuin en is vrij makkelijk te leggen en is ook nog eens betaalbaar. Beton is een vrij duurzaam materiaal en kan zeker een aantal jaren mee. Ook zijn betontegels, net als keramische terrastegels, goed bestand tegen vorst en zullen ze niet kapot gaan tijdens extreme kou. Doordat een betontegel goed regenwater afvoert, is de kans op een gladde vloer en dus uitglijden erg klein.
Een groot nadeel aan betontegels is dat ze vrij veel onderhoud nodig hebben. Doordat ze vrij poreus zijn kan vuil makkelijk binnendringen en hierdoor ontstaan er al snel vlekken. Ook groene aanslag aan het einde van de winter is iets wat je gauw ziet bij een betontegel, het is dus belangrijk dat je ze regelmatig schoonhoudt met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. De bovenstaande buitenvloeren zijn de meest gekozen soorten voor de tuin. Zoals je hebt kunnen lezen hebben ze veel voor- en nadelen en is de juiste keuze uiteindelijk ook erg persoonlijk. Wil je echt gaan voor een duurzame buitenvloer waar je de rest van je leven plezier van hebt, kies dan zeker voor keramische terrastegels.