Dit maakt je badkamer af

Wat is het eerste waar je naar kijkt in een badkamer? Sommige mensen kijken direct naar de douche of het bad, maar veel meer mensen kijken direct naar de tegels. Logisch ook, aangezien tegels in een badkamer héél goed vertegenwoordigd zijn. Ongeacht of je naar de vloer of wand kijkt, zie je tegels.
Dit is dan ook reden nummer één waarom de tegels in de badkamer volledig naar je wens moeten zijn. Dit geldt voor zowel de wand- of vloertegels, waarover we je hieronder graag meer vertellen. Hierbij ligt de focus wel op de vloertegels.

Waar kun je goede vloertegels kopen?
Het advies is om goede vloertegels bij een speciaalzaak te kopen. Je kunt dit doen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in tegels, maar je kunt ’t ook doen bij een badkamerspeciaalzaak. Bij beide zaken kun je van een prima kwaliteit uitgaan en van goed advies.

Waarom voor goede kwaliteit vloertegels kiezen?
Dat je bij een speciaalzaak de vloertegels moet kopen, heeft onder meer met de kwaliteit te maken. Maar, waarom is het zo belangrijk dat de vloertegels van een goede kwaliteit zijn? Daar zijn meerdere redenen voor:

Goede kwaliteit vloertegels zijn robuuster. De vloertegels in een badkamer krijgen het nodige te verduren. Met name als je geruime tijd met je badkamer doet, is het van essentieel belang dat de vloertegels van een goede kwaliteit zijn.

Goede kwaliteit vloertegels zien er fraaier uit. Dat goede kwaliteit vloertegels duurder zijn, heeft onder meer met de afwerking te maken. Doordat deze vloertegels netter afgewerkt zijn, is de uitstraling een stuk netter. Wel zo prettig, aangezien de vloertegels bepalend zijn voor de uitstraling van je badkamer.

Goede kwaliteit vloertegels zijn veiliger. Als je met je natte voeten uit de douche stapt, wil je niet direct op de vloertegels uitglijden. De goede kwaliteit vloertegels zijn veelal van speciale coatings voorzien, waarmee het uitglijden voorkomen wordt.

Hoe vind je de juiste badkamer vloertegels?
Het mag duidelijk zijn: investeer in goede kwaliteit vloertegels. Voordat je kunt investeren, moet je echter wel eerst geschikte vloertegels voor in je badkamer uitkiezen.
Daarvoor is het van belang om goed naar de stijl van je badkamer te kijken. In welke stijl ga je de badkamer inrichten? En welke vloertegels passen daar het beste bij? Let hierbij goed op de kleur van de tegels, evenals op de afmetingen, vorm en materiaal.

Het advies is om hierbij ook goed naar de afmetingen van je badkamer te kijken. Heb je een relatief kleine badkamer? Kies dan voor grote tegels. Met grote vloertegels laat je je badkamer groter ogen, ook omdat er minder voegen zichtbaar zijn. Neem al met al goed de tijd voor het vergelijken van alle vloertegels.